Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

vervoer

Andere mogelijkheden voor vervoer:

 

De 60+ Seniorenkaart van de NS en OV chipkaart

De Nederlandse Spoorwegen kennen een eigen kortingsregeling: 60+ Seniorenkaart. Buiten de ochtendspits krijgt de pashouder met de kaart 40% korting op alle ritten op elke dag van de week behalve vrijdag. Daarnaast krijgt de kaarthouder nog eens 7 gratis reizen kaarten per jaar.

U kunt als 60-plusser kiezen uit drie varianten:

Met 7 keuzedagen 2e klas.

U betaalt in totaal € 69. Dat is eenmalig € 45 voor uw abonnement en € 14 voor uw keuzedagen. Zeven hele dagen in de trein voor maar € 2 per dag!

Met 7 keuzedagen 1e klas.

Wilt u liever extra comfort? Kies dan voor 1e klas keuzedagen. U betaalt € 94. Dat is eenmalig  € 45 voor uw abonnement en € 39 voor 7 keuzedagen. Zeven hele dagen 1e klas reizen voor nog geen € 6 per dag!

De pas kan schriftelijk worden aangevraagd bij:
NS-Klantenservice
Antwoordnummer 4470
3500 VE Utrecht

De kosten voor deze NS-Kortingskaart kunnen worden gedeclareerd bij de RSD via het declaratiefonds. U moet dan wel voldoen aan enkele regels. Informeer bij de RSD in het stadhuis: telefoon 0183 - 650200

U kunt natuurlijk ook kiezen voor de OV chipkaart. Hier vindt u alle gegevens over deze chipkaart

 

Wheels4all

Wheels4all is een coöperatieve auto-date-vereniging, die één of meer auto's plaatst in een woonwijk. Deze auto's staan dag en nacht ter beschikking van de leden die de auto per uur en per kilometer betalen.

In Gorinchem is Wheels4all ook gestart. De eerste auto staat in Oost. U kunt lid worden van de organisatie Wheels4all en u kunt dan beschikken over een auto zonder chauffeur. Informatie is te vinden op www.wheels4all.nl of via jan.theunissen@wheels4all.nl.

Voor Gorinchem is het contact:
Arina Adriaans,
e-mail: aadriaans77@gmail.com,
tel:. 0183-822052 of 06-24473424

Treintaxi

De treintaxi brengt mensen van het station naar hun bestemming, maar u kunt ook naar het station worden gebracht. Een treintaxikaartje koopt u bij de NS voor € 4,30 (bij de chauffeur betaalt u € 5,00). U hebt geen treinkaartje nodig om een treintaxikaartje te kunnen kopen. Op de treintaxikaartjes staat geen datum. Ze zijn geldig op alle Treintaxi-stations tot een jaar na een prijswijziging.

Treintaxi's rijden niet in alle gemeenten. Ook niet meer in Gorinchem.

De treintaxi is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. U moet wel zelf in en uit kunnen stappen en de rolstoel moet ingeklapt in de achterbak van de taxi passen. Begeleiders van mensen met een handicap betalen het gewone tarief. Zij moeten dus ook een treintaxikaartje hebben. Blindengeleidehonden mogen gratis mee.

In sommige gemeenten rijdt de treintaxi onder een andere naam. Al deze taxi's worden deeltaxi genoemd.