Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

vervoer

Andere mogelijkheden voor vervoer:

NS abonnementen

De NS heeft geen senioren 60+ kaart meer. Wel hebben zij verschillende abonnementen, deze zijn voor iedereen verkrijgbaar vanaf 12 en ouder.

Bij een Altijd Voordeel en Dal Voordeel is het wel mogelijk voor 60 plussers om een bijproduct af te sluiten in de vorm van Keuzedagen. Deze zijn geldig op maandag tot en met vrijdag voor 6.30 uur en na 9.00 uur de hele dag, op zaterdag en zondag zijn deze de hele dag geldig. Alle informatie over onze abonnementen kunt u vinden op http://www.ns.nl/abonnementen

Wheels4all

Wheels4all is een coöperatieve auto-date-vereniging, die één of meer auto's plaatst in een woonwijk. Deze auto's staan dag en nacht ter beschikking van de leden die de auto per uur en per kilometer betalen.

In Gorinchem is Wheels4all ook gestart. De eerste auto staat in Oost. U kunt lid worden van de organisatie Wheels4all en u kunt dan beschikken over een auto zonder chauffeur. Informatie is te vinden op www.wheels4all.nl of via jan.theunissen@wheels4all.nl.

Voor Gorinchem is het contact:
Arina Adriaans,
e-mail: aadriaans77@gmail.com,
tel:. 0183-822052 of 06-24473424

Treintaxi

De treintaxi brengt mensen van het station naar hun bestemming, maar u kunt ook naar het station worden gebracht. Een treintaxikaartje koopt u bij de NS voor € 4,30 (bij de chauffeur betaalt u € 5,00). U hebt geen treinkaartje nodig om een treintaxikaartje te kunnen kopen. Op de treintaxikaartjes staat geen datum. Ze zijn geldig op alle Treintaxi-stations tot een jaar na een prijswijziging.

Treintaxi's rijden niet in alle gemeenten. Ook niet meer in Gorinchem.

De treintaxi is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. U moet wel zelf in en uit kunnen stappen en de rolstoel moet ingeklapt in de achterbak van de taxi passen. Begeleiders van mensen met een handicap betalen het gewone tarief. Zij moeten dus ook een treintaxikaartje hebben. Blindengeleidehonden mogen gratis mee.

In sommige gemeenten rijdt de treintaxi onder een andere naam. Al deze taxi's worden deeltaxi genoemd.