Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

vervoer

Andere mogelijkheden voor vervoer:

NS abonnementen

De NS heeft geen senioren 60+ kaart meer. Wel hebben zij verschillende abonnementen, deze zijn voor iedereen verkrijgbaar vanaf 12 en ouder.

Bij een Altijd Voordeel en Dal Voordeel is het wel mogelijk voor 60 plussers om een bijproduct af te sluiten in de vorm van Keuzedagen. Deze zijn geldig op maandag tot en met vrijdag voor 6.30 uur en na 9.00 uur de hele dag, op zaterdag en zondag zijn deze de hele dag geldig. Alle informatie over onze abonnementen kunt u vinden op http://www.ns.nl/abonnementen

Wheels4all

Wheels4all is een coöperatieve auto-date-vereniging, die één of meer auto's plaatst in een woonwijk. Deze auto's staan dag en nacht ter beschikking van de leden die de auto per uur en per kilometer betalen.

In Gorinchem is Wheels4all ook gestart. De eerste auto staat in Oost. U kunt lid worden van de organisatie Wheels4all en u kunt dan beschikken over een auto zonder chauffeur. Informatie is te vinden op www.wheels4all.nl of via jan.theunissen@wheels4all.nl.

Voor Gorinchem is het contact:
Arina Adriaans,
e-mail: aadriaans77@gmail.com,
tel:. 0183-822052 of 06-24473424

Treintaxi

De treintaxi brengt mensen van het station naar hun bestemming, maar u kunt ook naar het station worden gebracht. Een treintaxikaartje koopt u bij de NS voor € 4,30 (bij de chauffeur betaalt u € 5,00). U hebt geen treinkaartje nodig om een treintaxikaartje te kunnen kopen. Op de treintaxikaartjes staat geen datum. Ze zijn geldig op alle Treintaxi-stations tot een jaar na een prijswijziging.

Treintaxi's rijden niet in alle gemeenten. Ook niet meer in Gorinchem.

De treintaxi is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. U moet wel zelf in en uit kunnen stappen en de rolstoel moet ingeklapt in de achterbak van de taxi passen. Begeleiders van mensen met een handicap betalen het gewone tarief. Zij moeten dus ook een treintaxikaartje hebben. Blindengeleidehonden mogen gratis mee.

In sommige gemeenten rijdt de treintaxi onder een andere naam. Al deze taxi's worden deeltaxi genoemd.

SnappCar

In Nederland staan 8 miljoen auto's gemiddeld 23 uur per dag stil. Onzinnig natuurlijk! Zeker omdat er veel mensen zelf geen auto bezitten. SnappCar brengt auto-eigenaren en mensen zonder auto samen. De missie is om in 2022 5 miljoen minder auto’s te bewerkstelligen. Zo zorgen we samen voor een schoner, veiliger en socialer Nederland.

Hoe werkt het?
Vind een auto in de buurt door je postcode of plaats in te vullen en bekijk alle auto's bij jou om de hoek. Het aanbod is divers met verschillende automerken en typen auto’s, zowel handgeschakelde als automaat. Zie:
https://www.snappcar.nl/hoe-werkt-het

In Gorinchem is het aanbod de afgelopen weken toegenomen. Op deze pagina kun je een auto huren in Gorinchem. Ook heb je boordevol opties voor bijvoorbeeld wel/geen huisdieren, wel/geen kinderen en een breed scala aan accessoires. Je kunt ook gemakkelijk een inschatting maken van de bijvoorbeeld een geschikte instaphoogte. Zie: https://www.snappcar.nl/auto-huren/gorinchem

Als je je keuze hebt gemaakt, stuur je een huurverzoek bij de auto-eigenaar. Je kunt gemakkelijk zien of de auto beschikbaar is op een kalender. Nadat de verhuurder accepteert, betaal je het bedrag en haal je de auto op en rijden maar!

Voordelen van autodelen

All-risk verzekerd
Met de uitgebreide verzekering van Allianz ben je gedekt voor schade. Maar veel belangrijker nog: ook je medepassagiers zijn meeverzekerd.

24/7 hulp bij pech
Ons supportteam staat altijd voor je klaar! Als het nodig is zorgen we voor ondersteuning of vervangend vervoer, in heel Europa. Op deze manier kun je je reis veilig voortzetten.

Betrouwbare community
SnappCar controleert altijd zorgvuldig de identiteit en online gegevens van elke nieuwe gebruiker. Zo houden we de community betrouwbaar.

Financieel aantrekkelijk
Huren via SnappCar is 30-50% voordeliger dan huren bij een reguliere verhuurmaatschappij of traditioneel autodelen. Mooi voor jou en je doet een buurtgenoot een plezier!

Leasen & delen: het is mogelijk (nieuw)
Wil je wel een eigen auto in bezit, maar ga je deze niet iedere dag gebruiken? Dan kun je bij SnappCar  je maandlasten terugverdienen door je auto te delen. Verhuurders met het Keyless-systeem verdienen gemiddeld zelfs €350,- per maand! Met Keyless kunnen huurders, nadat jij de boeking accepteert, jouw auto veilig openen via de app. Lees hier meer over de mogelijkheden van Private Lease.


 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail