Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Zorgorganisaties

Uiteenlopende situaties kunnen ertoe leiden dat u voor korte of langere tijd hulp nodig heeft bij het huishouden,  persoonlijke verzorging en/of begeleiding. Bijvoorbeeld wanneer de leeftijd u parten speelt, u door een ongeval tijdelijk bent uitgeschakeld of wanneer iemand in uw gezin gehandicapt of chronisch ziek is. Thuiszorg is er voor iedereen, hoe u ook verzekerd bent

Kiezen voor zorg

Als u op zoek gaat naar informatie over thuiszorg, verzorgings- of verpleeghuizen, zult u merken dat er veel verschillende instellingen zijn met een divers aanbod.

Op de internetsite www.zorgbelang-nederland.nl is per regio een overzicht gemaakt van het aantal zorgaanbieders. Het is hier mogelijk om een vergelijking te maken met betrekking tot het aanbod, de kosten en de aanvraagprocedure tussen de verschillende aanbieders.

De regionale patiënten- en consumentenplatforms verzamelen en beheren de informatie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Provinciaal kantoor Gouda
Stavorenweg 6
2803 PT Gouda

telefoon: (0182) 512777
fax: (0182) 524 214

e-mail: info@zorgbelang-zuidholland.nl 

Gemeente Gorinchem

De gemeente Gorinchem werkt bij de Europese Aanbesteding voor de inkoop van Huishoudelijke Verzorging samen met 6 andere gemeenten in de regio Alblasserwaard & Vijfheerenlanden.

Dat zijn de gemeenten: Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard en Zederik.

De door de 6 gemeenten uitgekozen organisaties om Huishoudelijke Ondersteuning te bieden in de regio is erg complex geworden, daarom kunt u beter meteen naar de gemeentesite om de organisaties te vinden.

In elk geval zijn de volgende organisaties vanaf 1 januari 2015 geselecteerd als aanbieders van begeleiding. U moet zelf wel even opzoeken hoe u deze organisaties kunt bereiken:

Antes Groep (Bouman)
ASVZ
Boba Levensloopbegeleiding
Burgemeester de Boer Stichting (de Lange Wei)
Buro Maks
Eddee Zorgverlening BV
Elsa Alblas
Hermy Waltheer Zorgverlening
Huis ter Leede
Leger des Heils
Novocare
Het Parkhuis
Privazorg
Prot. Chr. Stichting Waardenburgh
Reformatorische Zorgboederij De 3 Margen
Rivas Zorggroep
St Zorg Adullam
St. Gehandicaptenzorg Gereformeerde Gemeenten (SIRJON)
Stichting Boogh
Stichting de Hâneker, Landbouw en Zorg
Stichting Werkvisie De Hoop
Stichting Eleos
Stichting GEMIVA - SVG Groep
Stichting Lelie Zorggroep (Agathos)
Stichting Philadelphia
Stichting van Andel Spruijt Natuurcentrum
St. Vitras/CMD
Stichting Zorggroep Alblasserwaard en Vijfheerenlanden
SVVG  de Schutse, Kesteren
Syndion
Thuiszorg InHolland B.V.
Vitaal Thuiszorg
Yulius
Zorgboerderij de Molenhoeve
Zorgboerderij Eben Haëzer
Zorgboerderij Huiberthoeve
Zorginjection
Zorgvuldig B.V.

De volgende organisaties verzorgen Huishoudelijke Ondersteuning:

AV Zorggroep

De Lange Wei

Huis ter Leede

Lelie Zorggroep

NOVOCARE

Privazorg

RST Zorgverleners

T-Zorg

Thuiszorg InHolland

Verian

Vitaal Thuiszorg

Zorginjection

Zorgvuldig


Wij willen u erop wijzen, dat u vrij bent om te kiezen welke thuiszorgorganisatie zorg aan u levert.

U hoeft niet over te stappen naar een andere thuiszorgorganisatie als u dat niet zelf wilt.

Langer zelfstandig wonen?
Thuiszorgvinden.nl biedt uitkomst


Doordat de zorg snel veranderd door de bezuinigingen en de veranderende wetgeving, worden ouderen geacht langer zelfstandig thuis te wonen. Maar als het dan tegenzit, en de ouderen willen snel extra ondersteuning, kan er ook in Gorinchem gezocht worden op de website thuiszorgvinden.nl. Hierop kunnen ouderen hun thuishulp zelf gaan regelen en de juiste hulpverlener vinden die bij hen past. Ook kunnen de ouderen in Gorinchem aangeven welke specifieke hulp ze willen ontvangen en hoeveel ze er per uur voor willen betalen.

Ouderen kunnen een account aanmaken op http://gorinchem.thuiszorgvinden.nl/   in Gorinchem, zodat er een afdeling in Gorinchem ontstaat waar voldoende aanbieders op komen te staan.
Ook thuiszorghulpen kunnen gebruik gaan maken van de website thuiszorgvinden.nl in Gorinchem. Zij kunnen hun kwaliteiten op de site zetten, hun aantal uren dat ze beschikbaar zijn, of ze er voor betaald willen worden en wat hun tarief dan is. Op deze manier kunnen thuiszorghulpen weer snel hun geliefde werk oppakken of hun uren gaan uitbreiden. 

Zo brengt thuiszorgvinden.nl vraag en aanbod van thuiszorg in Gorinchem bij elkaar, zonder tussenkomst van dure zorgkantoren. De afdeling van thuiszorgvinden.nl in Gorinchem houdt zo de thuiszorg betaalbaar en vergroot het netwerk van de ouderen.

Nationale Hulpgids: vind een hulp bij u in de buurt

De Nationale Hulpgids is een landelijke marktplaats voor zorg die particulier of vanuit het pgb gefinancierd wordt. Denk hierbij aan thuiszorg, begeleiding, een tuinman of een huishoudelijke hulp. Zorgvragers kunnen de website gratis gebruiken en gratis in contact komen met professionele en persoonlijke zorgaanbieders uit de buurt. Doordat meer dan 50.000 leden zich hebben aangemeld is altijd iemand bij u in de buurt te vinden. Meldt u gratis aan via www.nationalehulpgids.nl of bel naar 020 - 6817443 voor meer informatie.

De Zorgvinder

Wanneer u op zoek bent naar een zorgverlener in de buurt van Gorinchem, dan kunt u gebruik maken van de Zorgvinder van Anderzorg zorgverzekering.

Aan de hand van dit hulpmiddel kunt u namelijk op eenvoudige wijze: alle zorgaanbieders in de buurt vinden en vergelijken: ook gehoorspecialisten, opticiens en orthopedisten; contactinformatie van deze zorgverleners vinden; meer informatie vinden over de specifieke zorgverleners die werkzaam zijn in een praktijk.
De zorgvinder is te vinden via de volgende link: https://www.anderzorg.nl/zorgvinder.

Merwe Care, maatwerk in mantelzorg

Mantelzorgondersteuning aan huis. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag en vaak jarenlang voor hun naaste. Om dat vol te houden is het belangrijk om af en toe even vrijaf te kunnen nemen van deze zorg. Gevoelsmatig is het vaak een hele stap om deze zorg aan iemand anders over te laten. Daarom is het van groot belang dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Begin 2018 is in Gorinchem en omstreken een zorgorganisatie gestart die de inwoners van vervangende mantelzorg ofwel respijtzorg aan huis kan voorzien:    Merwe Care, maatwerk in mantelzorg.

De missie van Merwe Care is tweeledig: de eenzaamheid en kwetsbaarheid onder de ouderen verminderen én de huidige mantelzorgers ondersteunen bij hun zorgtaken, teneinde overbelasting te voorkomen.

Overbelasting en respijtzorg
Familieleden, buren en vrienden zorgen voor ongeveer driekwart van alle zorg die mensen met een chronische ziekte, aandoening of beperking. Professionele respijtzorg of vervangende mantelzorg biedt vaste mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen, zodat zij de zorg beter en langer kunnen volhouden. Respijtzorg is daarom een belangrijk middel om overbelasting te voorkomen. Ook wordt deze vorm van ondersteuning vaak ingezet na ontslag uit het ziekenhuis of tijdens de vakantieperiode van de kinderen. Bij Merwe Care bepaalt de cliënt zelf hoelang en wanneer deze extra hulp is gewenst. Soms wonen kinderen verder weg of zijn zij druk met eigen gezin en werk, ook dan kan de service van Merwe Care uitkomst bieden.                                                                        

Dienstverlening
Merwe Care, maatwerk in mantelzorg, werkt met vaste en speciaal voor de cliënt geselecteerde zorgverleners, welke in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. Merwe Care verleent geen medische verzorging maar werkt aanvullend aan de reguliere thuiszorg. De tarieven kunnen worden voldaan uit eigen middelen, uit een Persoons Gebonden Budget of mogelijk via uw aanvullende zorgverzekering. Rivas-voordeelpashouders krijgen eenmalig het eerste uur zorg gratis bij minimale afname van drie uur.

Enkele voorbeelden van dienstverlening:
- Persoonlijke aandacht en verzorging - Individuele begeleiding - Gezelschap houden - Een luisterend oor bieden  - Licht huishoudelijk werk verrichten - Vervoeren en begeleiden naar afspraken - Onderhouden van sociale contacten - Samen wandelen, lezen, spelletjes doen - Samen boodschappen doen - Samen koken, eten, afwassen - Uitstapjes maken - Administratie en afspraken bijhouden  

Heeft u andere wensen? Vraag gerust naar de mogelijkheden.                                                                
Voor meer informatie belt u vrijblijvend naar Janet Starink,  tel: 06-12343164.
www.merwecare.nl

Espère Thuiszorg

Espère Thuiszorg is een enthousiast Team van Zelfstandige Verpleegkundigen en Verzorgenden IG. De zorgmogelijkheden kunnen zijn: complexe zorg, begeleiding van ouderen en dementerenden, dag-,avond,-nachtzorg e.d.
Onze “zorgaccenten” liggen vooral in de persoonlijke zorg voor hen die in de laatste (palliatieve, terminale) fase van het leven zijn gekomen.
Wij werken hoofdzakelijk in de regio Waardenlanden. (van Gorinchem tot Zwijndrecht) Iedereen die zorg nodig heeft is bij ons van harte welkom. Onze deskundige, betrokken zorgverleners staan voor u klaar.

De Espère zorgprofessionals leveren zorg van goede kwaliteit in kleine teams van maximaal 5 zorgverleners. Door onze efficiënte manier van werken kunnen we de maximale tijd en aandacht besteden aan uw zorgvraag. De cliënt en mantelzorgers wordt gestimuleerd om actief mee te denken en mee te werken bij het opstellen en uitvoeren van een zorgplan.
Mail: info@espere.nl
Website: www.espere.nl
Tel. 0183 - 712415

Zelfstandige hulpverleners

Misschien bent u op zoek naar iemand die u kunt helpen op het gebied van de zorg. Er is een website voor verschillende zelfstandige hulpverleners verdeeld naar provincie. Wie weet heeft u er wat aan. U gaat dan naar: www.zzperindezorgstartpagina.nl

Kroese Kits: 75 jaar waardige zorg

Als je langdurig zorg nodig hebt, dan is thuis de beste plaats. In je eigen vertrouwde omgeving. Waar je zelf baas bent en blijft. Waar je persoonlijkheid en waardigheid, ondanks de afhankelijkheid, zoveel mogelijk in tact blijven. Dat kan met 24-uurs particuliere thuiszorg. Waardige zorg waarin de zorgverlener alle aandacht geeft en optimaal aan persoonlijke wensen kan voldoen.

Dat biedt Kroese Kits sinds 1937 in Nederland en België. En daarmee is Kroese Kits, als oudste bureau voor particuliere thuiszorg, in 75 jaar uitgegroeid tot toonaangevend in
de 24-uurs particuliere thuiszorg. Per week komen slechts twee verschillende zorgverleners. De eerste komt van maandag tot vrijdag en de tweede komt van vrijdag tot en met maandag. Hiermee is rust en continuïteit van goede zorg gegarandeerd.

Geschiedenis
In 1937 startte mevrouw Van Leeuwen in Rotterdam het bureau. In de wijde omtrek werd vooral ambulante zorg geleverd aan voornamelijk oudere particulieren. In 1962 nam mevrouw Trudy Kroese-Schulte het stokje over. Vanuit Prinsenbeek heeft zij 37 jaar ambitieus Bemiddelingsbureau Mevrouw G.L.M. Kroese geleid. Met haar stijlvolle verschijning, haar charismatische stem en bovenal een groot doorzettingsvermogen veroverde zij, met een focus op 24-uurs zorg, het vertrouwen van veel bemiddelde families. In heel Nederland en ook in het Vlaamse deel van België. De groei die zij heeft gerealiseerd ging onverdroten voort na de overname in 1999 door Ina en Dick Kits in Gorinchem.
Mede door de toename van het gebruik van een PGB (persoonsgebonden budget) en de samenwerking met een aantal thuiszorginstellingen. Hiermee werd de zorg naar een bredere doelgroep uitgebreid. De focus op 24-uurs zorg is daarbij blijven bestaan.

Bijzondere zorg
Voor ervaren verpleegkundigen is de particuliere ouderenzorg bijzonder aantrekkelijk. Zij kunnen alle aandacht aan de ‘patiënt en de mens’ geven. En omdat deze zorg minder hectisch is, hoewel niet altijd licht, kunnen verpleegkundigen ook na hun 65e nog langere tijd doorwerken. De gemiddelde leeftijd van de zorgverleners van Kroese Kits ligt mede hierdoor op 55 jaar. De senioriteit en levenservaring zijn een plus die hoog gewaardeerd worden door ouderen.

www.kroesekits.nl
Telefoon: 0183 – 640 440.

Zuster Jansen Thuiszorg

U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, ook als u hulp nodig heeft. Zuster Jansen biedt verzorging en verpleging in uw eigen woning, op elk moment van de dag dat u zorg nodig heeft.

Verzorging en verpleging
Onder verzorging en verpleging verstaan we onder andere: hulp bij het opstaan, aankleden, douchen, naar het toilet gaan, wondverzorging of hulp met injecties.

Voor deze verpleging en verzorging heeft u geen huisartsverwijzing nodig. Als u wijkverpleging wilt ontvangen kunt u zelf met Zuster Jansen contact opnemen.

Meldt u aan via http://www.zusterjansen.nl, of bel 020 - 63 66 837