Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Website navigatie

Nieuwtjes

20 november

Theater Peeriscoop

Voorstelling:            Sjaak Bral – Waar Wel 2020 (try-out)
Datum:                   woensdag 25 november 2020
Aanvang:                21:00 uur Alleen Livestream
Prijs:                      € 10,99 / € 15,99

Op woensdagavond 25 november zal Sjaak Bral een try-out van zijn nieuwe voorstelling “Waar Wel 2020” spelen in Theater Peeriscoop. De zaalkaartjes zijn volledig uitverkocht. Dit betekent echter niet dat u de voorstelling hoeft te missen. De voorstelling wordt namelijk ook live gestreamd.

Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker: een improvisatietalent dat zich in veel disciplines uitbundig manifesteert. Of, zoals hij zelf zegt: ‘Niets menselijks is mij vreemd'.

De oudejaarsconference van Sjaak Bral staat dit jaar, hoe kan het anders, in het teken van de Coronacrisis. ‘Een onwerkelijke tijd’, in de woorden van Sjaak. Hoe vat je de achtbaan samen waarin wij met z’n allen in 2020 zaten? Door een heerlijke avond vol herkenning, met de gulle lach en een oprechte traan. Laat dat maar aan Sjaak Bral over. De meester van het actuele cabaret, al 24 jaar. Ook in dit Corona-jaar. De naam van deze voorstelling is door Sjaak van Vaarwel 2020 omgedoopt in “Waar wel? 2020”, nou in Theater Peeriscoop dus, maar dan wel bij u thuis.  

Als u een livestream ticket koopt, kunt u vanuit uw eigen woonkamer meegenieten met deze hilarische voorstelling. De prijs voor een solo ticket bedraagt € 10,99 en voor een woonkamer ticket betaalt u slechts € 15,99. Tickets voor de livestream staan te koop op www.peeriscoop.nl onder de tab “livestream tickets”.

‘Klassieke oudejaarsconference van een grappenmitrailleur’ – De Volkskrant

‘Pientere grappen, behendig samengebonden’ – NRC

‘Zijn liedjes raken meer dan ooit’ –  AD

'Bral is ongewoon indrukwekkend' - Trouw

19 november

Bibliotheek aan zet

Heb je vragen over de overheid? We helpen je verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid.
Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer of telefoon via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Of de Corona-app installeren op je telefoon. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je eerst dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen. Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid. Hier luisteren we naar jouw vraag en denken met je mee. We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie.
Iedere woensdag van 10.00 tot 13.00 uur is het spreekuur in de Bibliotheek van Gorinchem aan de Groenmarkt 1. Kom eens langs. Je bent welkom zonder afspraak. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis.

Met vriendelijke groet,

Sandra van Maurik
Coördinator Basisvaardigheden Gorinchem & Molenlanden

Groenmarkt 153
3311 BD Dordrecht
06 3808 0332  
debibliotheekaanzet.nl

7 november

Theater Peeriscoop

Voorstelling:             Steam Power – Theaterconcert
Datum:                    zondag 15 november 2020    
Aanvang:                 17:00 uur (Live stream)
Prijs:                       Solo ticket € 7,50 Huiskamer ticket € 10,00

Op zondag 15 november speelt Steam Power een bijzonder theaterconcert in Theater Peeriscoop. Door de huidige Covid-19 regels mogen er geen bezoekers in de zaal aanwezig zijn. Dat betekent echter niet dat u de show hoeft te missen! De bandleden hebben namelijk besloten toch naar Gorinchem te komen en de voorstelling wordt live gestreamd vanuit Peeriscoop. Na aankoop van een streamticket krijgt u een link per mail. Een kwartier voor aanvang van de voorstelling klikt u op de link en zo kunt u mee kijken in de zaal van het theater.

Steam Power is een akoestische bluegrass/pop formatie met topmusici uit de Nederlandse akoestische muziekscene. De band bestaat uit Joost van Es (viool, zang), Janos Koolen (zang, mandoline, banjo), Laurens Joënsen (zang, gitaar) en muzikale duizendpoot Fay Lovsky (zang, bas).

Om de beurt nemen de leden van Steam Power de leadzang voor hun rekening en iedereen heeft meegeschreven aan de stukken. Een ontmoeting van vier gelijke geesten, waarbij de muziek groter is dan de som der delen. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt.
Deze vier muzikanten hebben hun sporen ruim verdiend op podia in binnen- en buitenland en zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Douwe Bob en Magna Carta. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en elk optreden is een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit. Haal deze geweldige band dus nu in huis!

De live stream vindt plaats op zondag 15 november en start om 17:00 uur. De prijs voor een solo ticket bedraagt € 7,50 en voor een woonkamer ticket betaalt u slechts € 10,00 en kunt u met de hele huiskamer meegenieten. Wanneer u een live stream ticket koopt dan steunt u deze geweldige muzikanten. De livestream tickets kunt u reserveren via www.peeriscoop.nl, tab “livestream tickets”.

03 november

Senioren fit

November is begonnen met nog prachtige zonnige dagen. Echt heerlijk om even naar buiten te gaan, te genieten van de herfstkleuren, paddenstoelen en misschien wel de heerlijke bosgeur. Van het COVID-virus zijn we voorlopig nog niet af, daarom is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Doe dat dan ook! Vandaag in de update de Beweeg-je-Fit lessen die online gaan, de wandelchallenge en SamenGorinchem.

Beweeg-je-Fit online

We gaan weer van start met de online Beweeg-je-Fit lessen via Teams. U bent weer van harte welkom om gezellig een half uurtje mee te bewegen. Dit kan op de maandagochtend met Sylvia en de dinsdagochtend met David. Dit zijn ook de lessen die op dit moment niet meer live door kunnen gaan. De lessen starten in de week van 9 november en zijn gratis. Voorlopig tot zo lang nodig ????

Maandag            9.30-10.00 uur                  Sylvia

Dinsdag               10.00-10.30 uur               David

Wilt u meedoen met de lessen? Stuur dan even een mail terug, dan stuur ik u de link voor MS Teams. Deze link kunt u bij alle lessen gebruiken.  

Heeft u hulp nodig met MS Teams? Laat het dan even weten.

Wandelchallenge

U heeft het vast meegekregen, in november kan de hele stad meedoen met de wandelchallenge. Doel is om met de stad 2500km te lopen. Dit houden we bij via de Strava-app. U kunt hier op ieder moment aan meedoen. Klik hier voor meer informatie of neem even contact op!
Doet u niet mee? Ook goed! Maar wel in beweging blijven hoor????

SamenGorinchem

Samen Gorinchem is een website voor iedereen in de stad. Er staat van alles op, van een agenda, tot hulpvragen tot mensen die hulp aanbieden. De moeite waard om een kijkje te nemen en een profiel aan te maken. U krijgt dan ook vanuit hun een nieuwsbrief, met veel handige en overzichtelijke informatie. Oftewel, wilt u op de hoogte blijven? Neem dan een kijkje!

https://samengorinchem.nl/

Heeft u andere vragen, wensen of opmerkingen? Laat het vooral weten!
Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Lotte Blok
Beweegcoach Senioren

15 oktober

Theater Peeriscoop

Voorstelling:             Lonneke Dort – ‘Allemaal of Niemand’ (try–out)
Datum:                    vrijdag 23 oktober 2020        
Aanvang:                 19:00 uur en 21.00 uur
Prijs:                       € 15,00

Op vrijdag 23 oktober komt Lonneke Dort haar nieuwste voorstelling ‘Allemaal of Niemand’ twee keer try-outen in Theater Peeriscoop. Aanvangstijd voor deze voorstelling is 19:00 uur en 21.00 uur. De bar is gesloten, maar onze foyer is een half uur voor aanvang geopend.

In ‘Allemaal of Niemand’ heeft Dort het over haar natuurlijke neiging om zich af te zonderen terwijl ze er tegelijkertijd naar verlangt deel uit te maken van een groter geheel. Een nieuw programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en geestige observaties van deze cabaretier met een gezonde dosis bluf.

De op het eerste gezicht zo vriendelijke Lonneke Dort slaat een akkoord aan en trekt de toeschouwer mee in een wereld vol gevaar. Hoewel Lonneke dolgraag ja wil zeggen, zegt ze meestal nee. Ze speelt graag het spel en hoewel ze verlangt deel uit te maken van een groter geheel, kan ze zich maar moeilijk vinden in de spelregels. En toch was ze een volle week te zien in 'De slimste Mens' ...

Lonneke Dort won in 2017 de AKF Sonneveldprijs met haar 2e avondvullende voorstelling. De vakjury schreef over haar:
“Er klopt iets niet aan deze vrouw. En als er iets niet klopt, wordt het boeiend. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet zichzelf er steeds spannend mee te houden. Deze vrouw, die haar publiek naar haar hand kan zetten in een meezinger met een foute tekst, hoort thuis op een podium.”

Lonneke speelt in Peeriscoop in één van haar eerste try-outs. In mei 2021 komt ze terug om haar tournee ook in Peeriscoop af te sluiten als de voorstelling helemaal klaar is.

De voorstellingen beginnen om 19:00 uur en 21.00 uur. De foyer is een half uur voor aanvang geopend. De prijs voor deze try-out bedraagt € 15,00 en kaartjes kunt u reserveren ia www.peeriscoop.nl

14 oktober

SamenGorinchem

Sinds een aantal maanden is het nieuwe platform SamenGorinchem beschikbaar. Op dit platform kunnen inwoners en organisaties elkaar vinden en worden mooie initiatieven in de stad zichtbaar. De afgelopen periode hebben betrokken inwoners, gemeente en organisaties in de stad hard gewerkt om SamenGorinchem.nl op de kaart te zetten.

Elkaar helpen pagina is opvolger van vrijwilligersgorinchem.nl
Onderdeel van SamenGorinchem is de Elkaar helpen pagina. Op deze pagina kunnen organisaties en inwoners makkelijk een hulpvraag, hulpaanbod en vrijwilligersvacatures plaatsen. SamenGorinchem zal dus dé plek worden voor vrijwilligersvacatures. Dit betekent dat later dit jaar het huidige platform www.vrijwilligersgorinchem.nl zal komen te vervallen.

Wij vinden het natuurlijk belangrijk dat deze overgang vloeiend verloopt en dat jullie, de vrijwilligersorganisaties, bekend raken met het nieuwe platform en de mogelijkheden voor het plaatsen van  vrijwilligersvacatures.

Uitnodiging interactieve digitale bijeenkomst
Wij nodigen u daarom uit voor een interactieve digitale bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt u kort meegenomen in de aanpak van SamenGorinchem, laten we u de kansen voor uw organisatie zien en kunt u oefenen met het gebruik van het platform. Ook kunnen wij uw opmerkingen en suggesties meenemen in het gebruiksvriendelijker maken van het platform.

Wanneer?          Dinsdag 27 oktober aanstaande, van 16.00 tot 17.30 uur.

Hoe?                     MS Teams, u ontvangt uiterlijk 22 oktober een aparte mail met instructies en tips om deel te nemen.

Aanmelden?     U meldt zich aan door een mail te sturen naar info@samengorinchem.nl. Aanmelden is mogelijk tot 20 oktober. Bent u verhinderd, maar wilt u toch meer weten over SamenGorinchem en de mogelijkheden rondom de vrijwilligersvacatures, laat dit  ons dan ook weten. Dit doet u door een mail te sturen naar info@samengorinchem.nl .

Voor nu nodigen we u alvast van harte uit om een kijkje te nemen op www.samengorinchem.nl. Op de pagina ‘hoe werkt het’ vindt u instructies hoe u een profiel en pagina aanmaakt én hoe u berichten plaatst.
Komt u er niet uit? Dan kunnen wij uw vragen tijdens de bijeenkomst vast beantwoorden.

Hopelijk tot dinsdagmiddag 27 oktober!

De werkgroep SamenGorinchem
mede namens Vrijwilligerssteunpunt Gorinchem

24 september

IFFG

Binnenkort...

De komende maanden kun je veel films zien die we selecteerden voor het afgelopen festival in april. Deze kun je nu alsnog op groot doek bij ons bekijken!

Iedere laatste maandag van de maand vindt de IFFG Monday Movie Night plaats met een bijzondere film. Maandag 28 september tonen we een beeldschoon filmdebuut: The Third Wife. Op 11 oktober staat de Sunday Special in het teken van de World Coming Out Day. In het kader van de Maand van Respect tonen we op
13 november de indrukwekkende Atlantique.
 
Uiteraard ben je voor en na de film van harte welkom in ons eigen IFFG Filmcafé. Bij welke film zien we jou?

Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website www.iffg.nl.

Wereldse groet,

Team IFFG  

8 juli

Veilig op de fiets tips: Blijf uit de dode hoek

- De chauffeur van een vrachtwagen heeft een flinke dode hoek waardoor hij of zij de fietser niet altijd ziet. Blijf bij kruisingen minstens drie meter achter een vrachtwagen als er geen fietsstrook is. En als er wel een fietsstrook is, probeer dan zo ver mogelijk naar voren te staan.

Driewieler voor meer balans
- Vind je het lastiger om goed balans te houden en vertrouw je soms niet op je fiets met twee wielen? Wordt een overstapper! Probeer eens een driewieler met twee wielen voor, of achter.

Fiets opnieuw afgesteld
- Mijn fietsenmaker heeft mij enorm geholpen door mijn fiets opnieuw af te stellen. Mijn zadel is nu lager zodat ik goed met mijn voeten bij de grond kan als ik op mijn fiets zit. Ik voel mij nu veel zekerder en kan sneller reageren bij lastige situaties in het verkeer. Zo kan ik weer jaren vooruit!

Lage instap
- Een lage instap zorgt ervoor dat je makkelijk op en af kunt stappen. Dit is geldt zeker niet alleen voor damesfietsen: steeds meer heren zijn overgestapt op een sportieve fiets met lage instap. Een uitkomst!

Linksaf slaan
- Heb je moeite met kijken over je schouder bij het linksaf slaan? Kies dan voor de veiligste optie: stop, stap af, kijk rustig naar beide kanten en steek dan over. Lopend of per fiets. Een spiegeltje helpt ook om veilig linksaf te slaan.

Pedalen met antislip
- Wist je dat er pedalen bestaan met antislip? Zo glijd je minder snel weg bij het afzetten op de pedalen. En kies voor schoenen met rubberen zolen, met leren zolen glijd je ook makkelijk weg.

Veilig oversteken
- Steek het liefst over bij een stoplicht of vluchtheuvel. Rechtsaf slaan is makkelijker dan linksaf. Kies de meest makkelijke en veilige route. Deze kan langer zijn. Ga eventueel op een moeilijker punt/ onoverzichtelijke situatie een stukje lopen met de fiets aan de hand.

Tandenpoetsen op een been
- In balans blijven is een belangrijke voorwaarde om veilig te blijven fietsen. Hoe oefen je dit? Probeer elke keer als je je tanden poetst, op één been te blijven staan. Afwisselend links en rechts. Zo train je ongemerkt je evenwicht een paar keer per dag

Pas je tijd en fietsroute aan
- Weet je dat de school in de buurt net uitgaat en dat het dan druk is op de weg? Of is het spitsuur rond het station? Neem, als het even kan, een rustiger route

Beter niet met varifocus-bril
- Als we wat ouder worden hebben vele een bril nodig: een leesbril, of een bril voor computer- of tv kijken. Ik heb een varifocus-bril en hoorde laatst dat deze niet altijd geschikt is voor op de fiets. Mijn opticien heeft mij toen goed geadviseerd voor de juiste bril voor tijdens het fietsen.

Bron: MFra Verkeersveiligheid         

03 september

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren


Seniorensoos bij Speeltuin- en Buurtvereniging West
Elke woensdagochtend wordt bij BSVW aan de Henri Knapstraat 44 van 9.30 tot 11.30 uur een seniorensoos gehouden waarbij iedereen van 55 jaar en ouder welkom is. De eerste woensdag van de maand is er een inloop met een kop koffie of thee. Tijdens de andere woensdagen van de maand worden er op de soos activiteiten georganiseerd. Men is niet verplicht om met de activiteit mee te doen alleen gezellig koffie drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken. Wanneer u het leuk vindt om lid te worden van de soos, dan betaald u 25 euro per jaar voor het lidmaatschap en 1 euro inleg per keer voor de onkosten. Een kopje koffie en/of thee kost 0.85 cent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Weterings 0183-625809. U bent van harte welkom.

Activiteiten voor de komende tijd zijn:

Voorlopig is de seniorensoos gesloten i.v.m de coronacrisis

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail