Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Website navigatie

Nieuwtjes

19 maart

Afbeelding

48e Jazzfestival-Vestingjazz Gorinchem gecanceld.

Met pijn in het hart hebben wij, voor het eerst in 48 jaar, de historische beslissing moeten nemen om het 48e Jazzfestival Gorinchem op 17 t/m 19 april te annuleren. Vanwege de corona epidemie zijn de risico’s voor bezoekers, bandleden en de vele medewerkers te groot. Het festival wordt één jaar opgeschoven naar vrijdag  23 april (jazzkroegentocht), zaterdag 24 en zondag 25 april (Gorcum Jazzcity) in 2021. Het Bestuur dankt  alle betrokkenen voor hun inzet en voorgenomen steun aan het festival en rekent vast op hun steun voor de editie in 2021.   

18 februari

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen schilderen met ouderen

Seniorenatelier lesblok 2-2020

Het Seniorenatelier Gorinchem gaat op 5 maart 2020 verder met lesblok 2-2020. Met nieuwe lessen in de Bibliotheek Aanzet, Groenmarkt 1 in Gorinchem.
Deze nieuwe locatie geeft geweldige mogelijkheden om even een mooi boek erbij  te pakken over een kunstenaar of kunststroming. Tijdens eerdere lessen werken we met potlood, houtskool, acrylverf, aquarel, glas, karton en klei. Zelfs de moderne 3-d pennen zijn gebruikt.  Samen met de cursisten vullen we het programma voor het nieuwe lesblok.

In de zomer van 2019 startte Marleen van Zwienen met het Seniorenatelier, waarin Gorcumse ouderen hun creatief talent ontdekken. Van Zwienen is veelzijdig beeldend kunstenaar en kunstdocent. Naast het atelier voor senioren geeft zij al vele jaren gevarieerde kunstlessen aan kinderen met het Jeugdatelier. Ook het basisscholen en voortgezet onderwijs weten haar via de Culturele Menukaart te vinden.

De ateliers waren aanvankelijk in het gebouw van Yulius aan de Wijnkoperstraat 2. Sinds november is het Seniorenatelier ook actief in de Binnenstad. Daar maakte de donderdagochtendgroep gebruik van het Atelier van de Meester in het Gorcums Museum. Een creatieve en kunstzinnige omgeving die zeer inspirerend werkte. De cursisten kregen regelmatig een rondleiding langs de kunstwerken om daarna geïnspireerd zelf werk te maken. Het tweede lesblok van 2020 gaat daar van start op donderdag 5 maart en duurt t/m 9 april 2020.

Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers! Ook zin om creatief bezig te zijn? In totaal zijn er in het jaar zes blokken van vijf lessen. De komende lesblokken staan in het teken van de expositiemogelijkheden in de stad, waar we zelf vorm aan geven. We bezoeken zeker het museum en lopen een beeldenroute door de stad. Daarnaast doen we mee aan uitdagende exposities in de stad. Samen met de cursisten bepalen we de rest van het programma.
De kosten bedragen € 75,- voor 6 lessen.
Aanmelden en meer informatie over de lessen via 06 55962895 of Info@ateliergorinchem.nl Kijk voor voorbeelden van eerder gemaakt werk op  www.ateliergorinchem.nl of www.facebook.com/atelierGor .

18 februari

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren dansen


Beweeg-je-Fit lessen in de wijk

Er zijn verschillende Beweeg-je-Fit lessen te vinden in de Gildenwijk, Haarwijk en Stalkaarsen. Tijdens de lessen is er aandacht voor het bewegen. Het soepel houden/worden van de spieren, meer kracht ontwikkelen, conditie opbouwen, balansoefeningen en coördinatieoefeningen zijn een aantal aspecten die aanbod komen. Na de les is er ook tijd voor een kop koffie of thee.
Wilt u ook graag meedoen met een van de lessen? Kijk dan op de site; www.gorinchembeweegt.nl/seniorenfit of bel/mail mij even voor meer informatie! Er is altijd een groep die passend is voor uw niveau of agenda!

SeniorenFit feest
Heeft u het ook zo gezellig gehad op het feest? Via de site kunt u de foto’s bekijken!  www.gorinchembeweegt.nl/seniorenfit

Mochten er vragen zijn of wilt u zich aanmelden voor een activiteit, neem dan even contact op!

Lotte Blok
0183 659 438 I  06-50039748

28 januari

Belastingvrij schenken in 2020

Er zijn wat wijzigingen opgetreden bij het belastingvrij schenken in 2020.

Alles kunt u hier lezen. Deze site wordt regelmatig geactualiseerd

 2 maart

Agenda maart, april en mei

Datum  Activiteit
   
   
   
Zaterdag 28 maart Tegel eruit plant erin
Zaterdag 4 april Planten- en zadenruilbeurs
Maandag 20 april 

Lezing: De eetbare tuin en natuurlijk tuinieren

Zaterdag 9 mei Tuinieren bij het Gasthuis
Zaterdag 23 mei  Mini-excursie: kruidenkwekrij en tuincentrum L. Klerks

Bekijk de verschillende activiteiten door te klikken op de link.

20 november

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen warme lunch

Seniorenlunch in het Natuurcentum

De mensen van het Natuurcentrum organiseren iedere dinsdag een senioren lunch. Een warme maaltijd van 3 gangen voor 5 euro. Voor de bewoners van de wijken rondom het natuurcentrum is taxivervoer gratis beschikbaar.

Natuurcentrum Gorinchem
Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ GORINCHEM

0183 630 911

06 53 653 953

16 januari

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren


Seniorensoos bij Speeltuin- en Buurtvereniging West
Elke woensdagochtend wordt bij BSVW aan de Henri Knapstraat 44 van 9.30 tot 11.30 uur een seniorensoos gehouden waarbij iedereen van 55 jaar en ouder welkom is. De eerste woensdag van de maand is er een inloop met een kop koffie of thee. Tijdens de andere woensdagen van de maand worden er op de soos activiteiten georganiseerd. Men is niet verplicht om met de activiteit mee te doen alleen gezellig koffie drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken. Wanneer u het leuk vindt om lid te worden van de soos, dan betaald u 25 euro per jaar voor het lidmaatschap en 1 euro inleg per keer voor de onkosten. Een kopje koffie en/of thee kost 0.85 cent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Weterings 0183-625809. U bent van harte welkom.

Activiteiten voor de komende tijd zijn:

18 maart   dobbelspel  GAAT NIET DOOR

25 maart   servetten vouwen GAAT NIET DOOR

01 april  Vrije inloop met gym

08 april  Paasbrunch