Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Nieuwtjes

16 maart
04-harry-kanters1

Trio Harry Kanters met internationale gasten.

Europa’s meest gevraagde pianist Harry Kanters sluit 25 maart met zijn trio bij de Gorinchemse jazzclub JazzHall’72 de winterconcerten af. Naast zijn trio brengt hij een tweetal internationale, Franse toppers mee; de saxofonist Michel Pastre is een beroemdheid binnen de Franse jazzscene en een van de beste vertegenwoordigers van de swing en mainstream traditie, in lijn van Coleman Hawkins en Lester Young. De pas 26-jarige Malo Mazurié, speelt als Bix Beiderbecke-fan al sinds zijn tiende op podia met New Orleans-bands en toert regelmatig door Japan, Korea, de VS, Afrika, Canada en heel Europa met toonaangevende jazzmuzikanten. Het trio bestaat naast leider Kanters, uit de Belg Karel Algoed; speelde als bassist bij de gerenommeerde Cotton City Jazz Band en was lid van de Sammy Rimmington Band en de eveneens Belgische drummer Frederik Vandenberghe zou het liefst elke dag New Orleans-jazz spelen. Vanwege zijn ‘drive’ is Frederik als freelancer in veel formaties te horen is.

Het concert is van 11:30 tot 14:00. Theater PoGo – Podium Gorcum, Grote  Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH.donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.
Info via www.jazzhall72.nl en www.facebook.com/jazzhall72

Harry Kanters – piano, Karel Algoed – contrabas, Frederik Vandenberghe – drums. Gasten zijn  Michel Pastre – tenor sax en Malo Mazurié – trompet

15 maart

Beatrixziekenhuis opent gespecialiseerde valpoli voor ouderen

Vallen is een groot probleem onder ouderen. Om de mogelijke oorzaken zo snel en volledig mogelijk in kaart te brengen, is in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem een gespecialiseerde valpoli opgericht. Op de valpoli worden patiënten in één ochtend gezien door een geriater, verpleegkundige geriatrie en fysiotherapeut.

‘Vallen kan ernstige gevolgen hebben,’ vertelt Joanneke Manten, klinisch geriater bij het Beatrixziekenhuis. ‘Denk aan kneuzingen en heup- en polsbreuken, die ook nog eens de zelfredzaamheid van ouderen aantasten. Mensen kunnen ook bang worden om te vallen, waardoor ze minder naar buiten gaan en gemakkelijker vereenzamen.’

Onverklaard en onverwacht vallen
Veel ouderen die vallen komen eerst terecht bij de huisarts. Joanneke: ‘De huisarts kan veel patiënten zelf onderzoeken en behandelen. Voor twee vormen van vallen is aanvullend onderzoek nodig. Allereerst zijn er mensen die vallen zonder verklaarbare reden. Er kan dan sprake zijn van wegrakingen die zich voordoen als valpartijen. Ook ouderen die voorheen weinig vielen, maar plotseling vaak vallen moeten verder worden onderzocht. Voor deze twee groepen mensen is de valpoli ingericht.’

Volledig onderzoek in één ochtend
Op de valpoli vinden alle eerste benodigde onderzoeken in één ochtend plaats. Zo worden onder meer bloeddrukmetingen uitgevoerd, wordt er een hartfilmpje gemaakt, worden spierkracht en bewegelijkheid van de gewrichten getest en wordt de medicatie uitgebreid beoordeeld. Ook het risico op botontkalking en botbreuken wordt ingeschat. Joanneke: ‘Aan het einde van de ochtend kan direct een plan van aanpak worden opgesteld. En als er bijvoorbeeld fysiotherapie of ergotherapie thuis nodig is, kan de fysiotherapeut dit direct voor de patiënt regelen.’

Rustmomenten
De onderzoeken bij de geriater, verpleegkundige geriatrie en fysiotherapeut duren elk een uur. Joanneke: ‘Het is dus een lange ochtend, zeker voor patiënten die ouder zijn. Daarom worden er ook voldoende rustmomenten ingebouwd. De patiënt en zijn of haar begeleider hebben een eigen kamer en er staat een relaxstoel klaar.’

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.beatrixziekenhuis.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.

14 maart

Theater Peeriscoop,

theater voor de jeugd samen met opa en oma.

Voorstelling:   Eva van den Bosch – Mijn kleine zeemeermin (4+) (JEUGD)
Datum:        Zondag 25 maart 2018         
Aanvang:        14:00 uur
Prijs:            €8,50
Reserveren:        www.peeriscoop.nl of 0183-690022

Ik ben geen gewoon meisje. Maar mijn moeder is wel een hele gewone moeder. Ze is mooi en lief en zingt prachtige liedjes over de zee. ’s Avonds heb ik de mooiste dromen, over wonderlijke zeewezens en eindeloze golven. Ik wil niets liever dan zwemmen in de zee. Het voelt als mijn thuis. Vanuit mijn badkuip op zolder denk ik na over hoe het daar buiten is.  Waarom houdt mijn moeder me toch weg bij de zee?
Eén ding weet ik zeker: die reusachtige blauwgroene golven hebben er alles mee te maken…

En Lelie, een dappere kleine zeemeermin, duikt in zee. Op haar reis beleeft ze een spannend avontuur en ontmoet ze wonderlijke figuren, zoals een vreemde piraat en het oudste wezen van de oceaan.

Mijn kleine zeemeermin is een poëtische muziektheatervoorstelling over liefde, moed, de zoektocht naar je roots en het vormen van je eigen identiteit. Grappig, spannend en ontroerend. Met live harp muziek van Mai Flesseman en zang door Eva van den Bosch.

De voorstelling begint om 14:00 uur. Onze foyer zal één uur voor aanvang van de voorstelling geopend zijn. De entreeprijs voor deze voorstelling bedraagt €8,50 inclusief ranja en wat lekkers. Reserveren via www.peeriscoop.nl of 0183-690022

14 maart

Theater Peeriscoop

Voorstelling:   Daisy Correia – Balans in mijn Fado (MUZIEK)
Datum:        Zondag 24 maart 2018         
Aanvang:        20:30 uur
Prijs:            €17,50 (incl. een gratis consumptie)
Reserveren:        www.peeriscoop.nl of 0183-690022
Daisy Correia en haar fado zijn van twee culturen, twee landen en twee talen die ze in deze theaterreeks Balans in mijn Fado tot uiting brengt.
In dit programma geeft Daisy de mix van twee talen een belangrijkere rol dan voorheen. Zo schreef Peter Slager, tekstschrijver van BLØF, speciaal voor haar een prachtige vertaling van een Portugese fado waar ze lovende reacties op kreeg, evenals op een Portugese vertaling van een bekend Nederlands lied.
Daisy brengt meer eigen werk ten gehore, waarbij ze laat zien dat ze door eigen composities in de bloei van haar muzikale leven is. Hierbij laat ze haar fadohart spreken.
Met haar stem, fantastische muzikanten, de verhalen, het gevoel, de emoties en de saudade neemt Daisy je mee naar een mooie balans tussen twee landen.
Dus kom naar Theater Peeriscoop en laat je verrassen door deze bijzondere, muzikale voorstelling.
De voorstelling begint om 20:30 uur. Onze foyer zal één uur voor aanvang van de voorstelling geopend zijn. De entreeprijs voor deze voorstelling bedraagt €17,50 inclusief een consumptie. Reserveren via www.peeriscoop.nl of 0183-690022

13 maart

Onbezorgd actief met Rivas-cursus ‘Zicht op evenwicht’

Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Ruim de helft van de ouderen is bezorgd om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten. Deze bezorgdheid kan bijvoorbeeld komen doordat u zelf bent gevallen of iemand in uw omgeving heeft zien vallen. U kunt ook bezorgd zijn om te vallen omdat uw gezondheid wat achteruit is gegaan.
Bent u ook bezorgd om te vallen? Of vermijdt u wel eens activiteiten omdat u bezorgd bent daarbij te vallen, zoals wandelen, traplopen of boodschappen doen? De groepscursus ‘Zicht op Evenwicht’ die Rivas organiseert helpt u om weer onbezorgd actief te zijn. U krijgt zelfver­trouwen om meer te gaan bewegen. Zo houdt u uw lichaam in conditie en verbetert u uw evenwicht. En dat vermindert weer de kans op vallen!

Wat houdt de cursus in?

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur en wordt gegeven door een fysiotherapeut van Rivas Zorggroep. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst. U krijgt informatie en praktische tips en vanaf de derde bijeenkomst gaat u gezamenlijk eenvoudige oefeningen doen (grotendeels vanaf een stoel). U moet wel in staat zijn om korte af­standen te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok.

Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen zijn onder andere:

• leren omgaan met bezorgdheid om te vallen

• het belang van lichaamsbeweging

• het voorkomen van valpartijen

• risicovol en veilig gedrag

• risico’s in en om het huis

Startdatum, locatie en kosten

De cursus start op woensdag 18 april 2018 van 14.00 tot 15.30 uur en wordt gehouden in Verpleeghuis Het Gasthuis, naast het Beatrixziekenhuis, Banneweg 57 in Gorinchem.

De cursus kost 150 euro inclusief cursusboek. Rivas-pashouders krijgen 20% korting.

Vergoeding door VGZ

Goed nieuws als u aanvullend verzekerd bent bij VGZ: als u aan de cursus deelneemt, komt u in aanmerking voor een vergoeding door VGZ. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van uw aanvullende pakket en kan oplopen tot 150 euro.

Hoe komt u in aanmerking voor de vergoeding door VGZ?

Na afloop van de cursus stuurt u een bewijs van deelname en de factuur samen met een declaratieformulier naar VGZ. Meer informatie over de vergoeding vanuit VGZ leest u op de website: www.vgz.nl/vergoedin­gen/valpreventie.

Aanmelden

Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen en deelname gebeurt op volgorde van aanmelding. Na aanmelding neemt de cursusleider tele­fonisch contact met u op om na te gaan of de cursus voor u geschikt is. Aanmelden kan telefonisch via Rivas Zorglijn 0900-8440 of door een mail te sturen naar Leef&voordeelpas@rivas.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer.

12 maart

Aware-iOS
De telefoonkring  voor senioren biedt uitkomst

Voor veel alleenstaanden senioren is de telefoonkring een belangrijke schakel om thuis te kunnen blijven wonen. De kring heeft een controlefunctie en het verminderd het gevoel van eenzaamheid, omdat de deelnemer elke morgen iemand kort spreekt. De telefoonkring in Gorinchem bestaat al ruim 25 jaar en wordt gerund door vrijwilligers. De kringleider start dagelijks de kring om 9 uur door de eerste deelnemer op het rooster te bellen. Daarna bellen de deelnemers elkaar terwijl de laatste deelnemer op het rooster de kringleider belt en zo is om ongeveer half 10 de kring gesloten. Wanneer een deelnemer de telefoon niet opneemt, wordt er contact opgenomen met een contactpersoon die een sleutel heeft. Meerdere malen is het nut van deze kring bewezen.  Bijvoorbeeld in de situatie toen iemand die was gevallen niet in paniek raakte in de wetenschap dat er hulp zou komen toen zij de telefoon niet kon beantwoorden. Deelname aan de telefoonkring is gratis. Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Liesbeth Meijer telefoonnummer 0183-624991.

12 maart
Aangepaste openingstijden Beatrixziekenhuis rond de feestdagen

Ook dit jaar gelden rond de feestdagen aangepaste openingstijden voor het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en de Lingepolikliniek in Leerdam.

Tweede paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag
Op tweede paasdag (maandag 2 april), Koningsdag (vrijdag 27 april), Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) en tweede pinksterdag (maandag 21 mei) zijn de volgende afdelingen en poliklinieken gesloten: de poliklinieken, functieafdeling en bloedafname van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en de Lingepolikliniek in Leerdam. Ook de afdeling radiologie van de Lingepolikliniek in Leerdam is gesloten. De afdelingen fysiotherapie en radiologie van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem werken op bovenvermelde data volgens de weekenddienstregeling. Ten slotte zijn de regionale prikposten ook gesloten.

Goede vrijdag en dag na Hemelvaart
Op vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag) en vrijdag 11 mei (dag na Hemelvaart) gelden de reguliere openingstijden.

Bezoekers van harte welkom
Tijdens de feestdagen zijn bezoekers uiteraard van harte welkom om hun familie of vrienden in het Beatrixziekenhuis te bezoeken.

Meer informatie
Bel voor meer informatie over de aangepaste openingstijden met Rivas Zorglijn 0900-8440 en kijk op www.rivas.nl.

8 maart

Met opa en/of oma naar het theater

Voorstelling:   Witte Raaf – De sterke verhalen van Thor (JEUGD)

Datum:              Zondag 18 maart 2018                        

Aanvang:         14:00 uur

Prijs:                  €10,00 (incl. een glaasje ranja en lekkers)

Reserveren:                www.peeriscoop.nl of 0183-690022

“Hoi, ik ben Thor! Ik ben ontzettend sterk, ik beleef heel veel avonturen en ik heb een moker, dat is een soort hamer en ik ben een band. Ik ben de zanger, de gitarist en de drummer! De naam weet ik nog niet zeker, ik twijfel tussen de Torren of de Kevers, of zoiets in het Engels. En dan denk jij natuurlijk: ‘geweldig, ongelooflijk, wat een fantastische jongen, hoe doe je dat allemaal?’ Maar ja, zo ben ik nu eenmaal: perfect!

In ‘De sterke verhalen van Thor’ beleeft Thor voor het eerst een écht avontuur. Maar dat blijkt een stuk lastiger dan hij dacht!
Zijn vader Odin is de heerser over alles: het mensenrijk, het reuzenrijk, het dwergenrijk en nog veel meer. Thor mag hem af en toe helpen de wereld te besturen vanuit de reusachtige wereldboom. Hij wil het liefst alles zelf doen, maar mag dat nog niet. En hij mag ook geen muziek maken, dat noemt zijn vader langharige herrie.
Dan leert Thor Freya kennen, zijn nieuwe buurmeisje…

De sterke verhalen van Thor is gebaseerd op verhalen uit de Noorse mythologie en wordt onnavolgbaar verteld met behulp van heel veel liedjes van de Beatles.
Deze combinatie maakt dit een heerlijke voorstelling voor de hele familie. Een feest van herkenning voor opa en oma, grappig en ontroerend voor papa en mama en spannend en leerzaam voor de kids.

De voorstelling begint om 14:00 uur. Onze foyer zal één uur voor aanvang van de voorstelling geopend zijn. De entreeprijs voor deze voorstelling bedraagt € 10,00 inclusief ranja en wat lekkers. Reserveren via www.peeriscoop.nl of 0183-690022

6 maart

Leefstijl-event ’De mysteries van ons brein’

Gorinchem, donderdag 5 april 2018, 19.30 tot 22.00 uur

Hoofdspreker tijdens dit interactieve leefstijl-event is Iris Sommer. Zij is arts en psychiater en schrijfster van o.a. Haperende hersenen en Stemmen horen.
Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven te maken met  een hersenaandoening: zelf of in de naaste omgeving. Toch is er bij de meeste mensen weinig over bekend. Iris Sommer beschrijft in het boek Haperende hersenen een aantal van deze aandoeningen. Hersenaandoeningen zijn volgens Sommer de meest ingrijpende ziekten die er zijn. Vanuit de hersenen worden de spieren aangestuurd, maar inmiddels weten we dat hier ook het denkvermogen, mentale flexibiliteit, humor, sociale vaardigheden en persoonlijkheid zetelen. De hersenen maken je tot wie je bent, dus als er iets in de hersenen verandert, verander je zelf ook.
Haar boek Haperende hersenen werd een bestseller en was boek van de maand in De Wereld Draait Door. Ook was zij wekelijks te zien in het RTL4 programma Een goed stel hersens. Zij kan boeiend vertellen over de mysteries van ons brein.

Programma
19.00 tot 19.30 uur: Inloop en gelegenheid om de boeken/informatiekraam te bezoeken.
19.30 tot 20.30 uur: Interactieve lezing door Iris Sommer
20.30 tot 20.45 uur: Gelegenheid om de boeken/informatiekraam te bezoeken
20.45 tot 21.45 uur: Mogelijkheid om deel te nemen een van de workshops:
•    Beweeg je brein fit – Marko Luksen
•    Beter slapen – Pons Jan Vermeer
•    Communicatie in het digitale tijdperk – Patricia Mulder
•    Gezond eten, gezonde hersenen - Jane Tayman en Sandra Nagtegaal
•    Hersenen en muziek – Constance Kerkhoff
21.45 tot 22.00 uur: Afsluiting met een drankje

Locatie
Het event vindt plaats in het Grand Café van Het Gasthuis (naast het Beatrixziekenhuis), Banneweg 57 in Gorinchem.

Aanmelden
Als u Rivas-medewerker of Rivas-pashouder bent, of als u zich in 2018 aanmeldt als pashouder, kunt u gratis deelnemen aan dit event. Er zijn 160 plaatsen beschikbaar. Deelname gebeurt op volgorde van aanmelding.
Aanmelden kan via www.rivas.nl/eventleef& of Rivas Zorglijn 0900-8440.

5 maart

Orthopedisch chirurgen Beatrixziekenhuis houden voorlichtingsavonden over artrose

De orthopedisch chirurgen van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem houden met medewerking van de fysiotherapeuten twee voorlichtingsavonden over artrose. De eerste avond vindt plaats op dinsdag 3 april in verpleeghuis Het Gasthuis (zaal Grand Café) in Gorinchem. De tweede avond kunnen bezoekers bijwonen op donderdag 12 april in verpleeghuis Lingesteyn (Grote Zaal) in Leerdam. De avonden duren van 19.30-21.00 uur. Inloop is vanaf 19.15 uur. De voorlichtingsavonden zijn kosteloos toegankelijk. Iedereen die meer wil weten over artrose en de behandeling ervan is van harte welkom.

De orthopedisch chirurgen willen door middel van de voorlichtingsavonden meer bekendheid geven aan de symptomen, diagnostiek en de operatieve behandeling van artrose door middel van een prothese in de schouder, heup, knie en voet. De fysiotherapeuten zullen de niet-operatieve behandelingsmogelijkheden bespreken en ingaan op de nabehandeling na een operatieve ingreep. Bezoekers kunnen de orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten aan vraagtafels hun vragen stellen. Verder zijn er diverse stands met aanvullende informatie aanwezig om te bezoeken.

Praktische informatie
Voorlichtingsavond artrose dinsdag 3 april
Tijd: van 19.30-21.00 uur
Inloop: vanaf 19.15 uur
Locatie: verpleeghuis Het Gasthuis (zaal Grand Café)
Adres: Banneweg 52 in Gorinchem
Parkeren: tegen betaling in de nabijgelegen parkeergarage

De voorlichtingsavonden zijn gratis toegankelijk en bestemd voor iedereen die meer wil weten over artrose en de behandeling ervan.

Aanmelden
Belangstellenden worden gevraagd zich van tevoren aan te melden via artroseavond@rivas.nl en daarbij aan te geven met hoeveel personen zij aanwezig zullen zijn.

Artrose
Artrose is een van de meest voorkomende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, waarbij het kraakbeen slijt en ook het bot onder het kraakbeen kan vervormen. De kwaliteit van zowel het kraakbeen als het bot gaat geleidelijk achteruit. Zo’n 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van artrose en deze groep groeit nog steeds.

2 maart

Dinsdag 20 maart: inloopochtend voor stomadragers

De stomaverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis organiseren in samenwerking met de Nederlandse Stomavereniging regio Zuid Holland op dinsdag 20 maart een inloopochtend. Stomadragers, hun partners en overige belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10:00 en 12:00 uur in Wijkgebouw ‘De Heul’ in Gorinchem.  

Lotgenotencontact
‘Tijdens deze inloopochtend bieden wij de bezoekers de gelegenheid om in een ontspannen sfeer lotgenoten te ontmoeten en van gedachten te wisselen over het leven met een stoma. Er is volop ruimte om onderwerpen zoals bijvoorbeeld voeding, sport, werk of vakantie ter sprake te brengen’, vertelt stomaverpleegkundige Miranda de Keijzer.  

Ook partners zijn van harte welkom
De inloopochtend wordt begeleid door vertegenwoordigers van de Nederlandse Stomavereniging. Ook is er gelegenheid om één van de aanwezige stomaverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis vragen te stellen. Miranda: ‘In 2012 zijn we begonnen met deze inloopochtenden. Toen bleek al dat deze bijeenkomsten als zeer zinvol en positief werden ervaren door zowel stomadragers als naasten. Ook zij zijn dus van harte welkom.’

De inloopochtend is gratis
De inloopochtend vindt plaats op dinsdag 20 maart in Wijkgebouw ‘De Heul’ aan de Nieuwe Hoven 141 in Gorinchem. De inloopochtend is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de heer Arie van Noordenne (Stomavereniging regio Zuid Holland) via 06 – 51 29 65 39.

21 februari

SGO-bijeenkomst oververkiezingen met Arie Slob

De SGO (samenwerkende Gorinchemse Ouderenbonden, KBO/PCO - BenSGBO) houdt op vrijdag 16 maart een verkiezingsbijeenkomst. Deze vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur in De Heul, Nieuwe Hoven 141, onder leiding van discussieleider Arie Slob De vertegenwoordigers van de politieke partijen in de gemeente Gorinchem lichten hub verkiezingsprogramma toe, met name over de positie van senioren in Gorinchem.

'Wat staat er in de verschillende programma's over de seniorenvriendelijke gemeente? Hebben de politieke partijen aandacht besteed aan een veilige, toegankelijke en inspirerende woonomgeving voor 50-plussers?'

Inloop tussen 9.30 en 10.00 uur

24 januari

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen seniorencafé

Gorinchems Senioren café gaat 2 februari 2018 van start.

Elke maandag en vrijdagochtend open van 10.00 tot 12.00 uur

Op dinsdagmorgen 16 januari 2018 werd er een oprichtingsbijeenkomst georganiseerd door Arie van Hoven.  Vijftien  belangststellenden hadden zich bij Arie aangemeld, vrijwilligers, mantelzorgers en mensen uit de zorg. Al snel kwamen ze tot de conclusie dat er behoefte is aan een ontmoetingsplek voor senioren.  Een plaats in Gorinchem waar je op een ontspannen manier een (gratis) kopje koffie kunt drinken en een praatje kunt maken. Maar ook om een spelletje te spelen of tips te delen. Samen weet je nl. meer dan alleen. Op latere leeftijd leren poolen of bridgen  Wil je liever samen breien of knutselen, ook dat kan. Niets is gek en alles kan ter sprake worden gebracht.

Zijn er vragen over hoe je zolang mogelijk veilig thuis kunt blijven wonen,  of waar je terecht kunt voor een aanvraag omtrent huishoudelijke hulp of een WMO voorziening. Wil je nu eindelijk eens leren hoe je om moet gaan met een mobiele telefoon of tablet of zoek je een maatje die af en toe met je meegaat naar een doktersbezoek of liever een wandelmaatje.  Tijdens de koffie is alles bespreekbaar en het uitnodigen van mensen die antwoord kunnen geven op de vragen die leven is ook een mogelijkheid.
Maar vooral de gezelligheid staat voorop, niets is verplicht. Dus kom, ontmoet oude of nieuwe vrienden en laat je verrassen.

Omdat ouderen langer thuis moeten blijven wonen glijden veel mensen in een isolement. Kinderen en kleinkinderen moeten werken en/of studeren en hebben het vaak erg druk. Ook zijn er veel mensen die geen partner of kinderen hebben en de dagen kunnen dan ontzettend lang duren.
Gezelligheid staat voorop en we hopen dat er heel veel mensen de stap nemen om alleen of met buren of vrienden over de drempel van The Mall in de Burgstraat stappen.  
We starten vrijdagmorgen 2 februari en het is de bedoeling dat we iedere maandag en vrijdagmorgen tussen 10 en 12 uur open zijn. De entree en de koffie of thee zijn gratis, voor de koek wordt een kleine bijdrage gevraagd.
En, heb je zin om als vrijwilliger mee te helpen, en de eenzaamheid in en om Gorinchem te verdrijven. meld je dan aan bij Arie van Hoven, fruittrees@hotmail.com of via 06-11057266 of 0183-581545

10 januari

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren


Seniorensoos bij Speeltuin- en Buurtvereniging West
Elke woensdagochtend wordt bij BSVW aan de Henri Knapstraat 44 van 9.30 tot 11.30 uur een seniorensoos gehouden waarbij iedereen van 55 jaar en ouder welkom is. De eerste woensdag van de maand is er een inloop met een kop koffie of thee. Tijdens de andere woensdagen van de maand worden er op de soos activiteiten georganiseerd. Men is niet verplicht om met de activiteit mee te doen alleen gezellig koffie drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken. Wanneer u het leuk vindt om lid te worden van de soos, dan betaald u 25 euro per jaar voor het lidmaatschap en 1 euro inleg per keer voor de onkosten. Een kopje koffie en/of thee kost 0.85 cent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Weterings 0183-625809. U bent van harte welkom.

Activiteiten voor de komende tijd zijn:

21 maart gesloten i.v.m. de gemeenteraadsverkiezingen

28 maart paasbrunche

04 april vrije inloop