Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Website navigatie

Nieuwtjes

2 juli

  Beste Citaten, Leuke Quotes, Mindfulness, Spreuken, Woorden, Alles

Week tegen Eenzaamheid 2020

Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

De Week tegen Eenzaamheid 2020 vindt plaats van 1 t/m 8 oktober.  Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een (bestaande) activiteit. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid 2020 een succes! Ook in Gorinchem hebben we als doel een Week tegen Eenzaamheid te organiseren. Doen jullie mee?

Uitnodiging

Hierbij willen we jullie uitnodigen voor de inspiratiebijeenkomst in voorbereiding op de Week tegen Eenzaamheid 2020. Tijdens deze bijeenkomst blikken we kort terug op 2019 en willen we samen ideeën uitwisselen en nieuwe kansen benutten om een mooi programma neer te kunnen zetten. Nu in Coronatijd vergt dit extra creativiteit. Alle ideeën zijn welkom. Ook is het mogelijk om tijdens de bijeenkomst de samenwerking te zoeken met een andere organisatie om gemeenschappelijk een activiteit te organiseren.

In verband met de Corona maatregelen komen we bij elkaar in twee groepen met maximaal 12 personen. De bijeenkomst zal niet langer duren dan een uur.

Je ben welkom op één van de onderstaande momenten;

  • Donderdag 9 juli van 10.00 tot 11.00 uur.
  • Vrijdag 10 juli van 10.00 tot 11.00 uur.

Locatie: Gemeentehuis Gorinchem, zaal 7 op de eerste verdieping.

Graag hoor ik of je erbij kunt zijn en naar welk moment je voorkeur uitgaat.
Aanmelden is i.v.m. de coronamaatregelen verplicht. Graag uiterlijk donderdag 2 juli reageren door een mailtje te sturen naar Suzanne.Visser@meevivenz.nl

www.samentegeneenzaamheid.nl

6 juni

Gedicht over de corona crisis

Fred Delfgaauw heeft het volgende gedicht gemaakt over de coronacrisis:

Hallo mensheid... eindelijk wakker?
Nu omhelzen en een kus wapens geworden zijn.
Afstand een daad van liefde.
We werden wakker met het besef dt nacht, uiterlijk en geld geen waarde meer hadden.
En het happen naar zuurstof begon.
Maar de aarde heelde weer adem.
in al haar pracht en kracht.
Zette de mens waar hij hoorde.
Stopte onverschilligheid en last.
De mens boog diep
omdat hij waker was geworden.
Niet als heerser maar als gast

6 juni

Bram Bakker en Alghaith Alsamuraii in Peeriscoop

Theater Peeriscoop presenteert weer twee RIVM-proof voorstellingen op 10 en 11 juni.

De coronacrisis zorgde ervoor dat je ineens nauwelijks nog iets hoorde over burn-out, tot de uitbraak van het virus was dit echter één van de grootste kostenposten in onze gezondheidszorg. Bram Bakker was net lekker bezig met het vormgeven van zijn programma ‘Opgebrand’ over dit intrigerende onderwerp, toen de theaters dichtgingen en veel mensen gedwongen werden om rustiger aan te doen. Je zou kunnen stellen dat een bij-effect van de pandemie is geweest, dat sommige mensen gered zijn van een burn-out.

Inmiddels kunnen we weer een beetje verder en Bram krijgt hulp: Stan Put werkt in het onderwijs, waar corona en burn-out hun sporen ook hebben nagelaten. Daarnaast is Stan actief in de kleinkunst, en speelt hij beter piano dan Bram zingt. Daarmee ontstaat er een bijzondere versie van ‘Opgebrand’, met een corona-touch en een muzikale noot’

U kunt deze voorstelling alleen nog thuis meebeleven. Zaalkaarten zijn niet meer beschikbaar.
Tickets kosten 10 (solo) of 15 (huiskamer) euro.


Alghaith Alsamuraii (Ray) is 14 jaar als de oorlog in Irak uitbreekt. Zijn vader zegt: Pak alles wat noodzakelijk is. Ze vluchten naar Syrië. Zijn daar een paar jaar veilig maar moeten weer op de vlucht vanwege de komst van IS. Weer pakt Ray alles wat noodzakelijk is. In Nederland verplaats de IND hem als vluchteling zonder status in minder dan 4 jaar naar 8 verschillende locaties. In onzekere afwachting of er weer ingepakt moet worden. Fred Delfgaauw is verantwoordelijk voor regie en concept. Roy Grünewald verzorgd donderdagavond de, altijd indringende, nabespreking met het publiek.

Hij vertelt, in het Nederlands, zijn verhaal over de vlucht, de oorlog, het geloof, zijn reis en het verlangen naar veiligheid. Maar vooral is zijn verhaal een ode aan de kracht van HOOP.

Er zijn slechts een twintigtal zaalkaarten beschikbaar, entree bedraagt 15 euro. Het is raadzaam om minimaal 2 dagen van te voren te reserveren, zodat u op tijd de instructies kunt ontvangen.
Livestreamtickets zijn te bestellen voor 7,50 (solo) of 10 (huiskamer) euro.

De voorstellingen beginnen om 20:30, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend.
Tickets zijn alleen online te bestellen via de website: www.peeriscoop.nl

19 mei

Drie Hogere Vrouwen Die Koffie Drinken Stock Afbeelding ...

Gorinchem beweegt

Een korte nieuwsupdate met één gezellig item. We gaan een online koffie-inloop opstarten!

Waarom? Omdat wij het erg gezellig vinden om weer eens bij te kletsen en te horen hoe het met jullie gaat. En jullie vast ook wel eens tegen iemand anders aan willen kletsen.
Voor wie? Voor iedereen die het gezellig vindt om aan te sluiten, mee te kletsen, mee te lachen of alleen lekker te luisteren.
Wanneer? Iedere dinsdagochtend van 10.30-11.30 uur. 26 mei gaan we van start. Het is niet verplicht om het hele uur te blijven hangen, later erbij komen of eerder weggaan mag altijd!
Hoe? We werken met Microsoft Teams. De uitleg staat onderaan de update.

U kunt meedoen door op onderstaande link te klikken. Weet u niet hoe Teams werkt? Lees dan eerst de uitleg.

Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering

Er zitten geen kosten aan verbonden. Het enige waar u dit keer zelf voor moet zorgen is een bakkie koffie of thee met natuurlijk wat lekkers erbij! Zien we u dinsdag ook?

Vriendelijke groet,

Caroliene Immerzeel, Ayse Cosar en Lotte Blok

UITLEG TEAMS

Teams via de laptop:

Klik op bovenstaande link (deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering). Zorg dat u dit opent in Google Chrome of in Egde. In Explorer doet de link het niet.

Geef Teams toestemming om uw microfoon en camera te gebruiken.

Vul uw naam in en doe gezellig mee.

Bent u eerder in de inloop dan dat wij dat zijn? Dan kom je in de wachtruimte terecht. Zodra ik ook online ben, wordt u toegelaten.

Teams via de tablet of telefoon:

Download eerst de teams app in de play/appstore.

Doe de app verder niet open.

Keer terug naar de mail en klik op bovenstaande link (Join Microsoft Teams Meeting).

De app opent van vanzelf.

Klik op deelnemen als ‘Gast’

Vul uw naam in en doe gezellig mee.

Bent u eerder in de les dan dat wij dat zijn? Dan kom je in de wachtruimte terecht. Zodra ik ook online ben, wordt u toegelaten.

11 mei

Speciaal voor senioren:

Het is weer tijd voor een nieuwsupdate met wat verveel je niet tips, online hulp en het meezing café op facebook. De online Beweeg-je-Fit lessen zijn erg gezellig en goed voor je lichaam en geest! Zelf doe ik ook een aantal lessen mee, afhankelijk van de rest van het werk voor die dag. En ik moet zeggen, het is echt lekker starten. Een aantal reacties van andere deelnemers:
“Het is gezellig om voor de les gewoon even te kletsen met elkaar, de dag start meteen met een lach!” “Je hebt een afspraak op de dag, je moet op tijd klaar zitten” “Heerlijk om de dag zo te starten, ik voel me de hele dag vrolijk” “De oefeningen zelf doen is toch moeilijker, samen met anderen lukt het beter” Dit wilt u toch ook! Stuur een mail naar l.blok@gorinchem.nl en doe gezellig mee! ????
 
Online hulp:
-    Het Ouderenfonds heeft een speciale helpdesk, 'Helpdesk Welkom Online', opgezet waar je naartoe kunt bellen met vragen. Je kunt daar terecht voor digitale vragen, maar ook als je bijvoorbeeld wil weten waar je de laatste informatie over het coronavirus kunt vinden. Lees meer bij het Ouderenfonds, of bel, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, naar 088-344 2000.
-    SeniorWeb geeft op de speciale pagina 'Thuis online', meer informatie over allerlei computerkwesties. Wie vragen heeft, bijvoorbeeld over beeldbellen, kan op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur ook bellen naar 0800 - 0506 (tijdelijk gratis).
 
Meezingcafe:
-    Iedere maandagavond kunt u vanuit huis heerlijk meezingen met het meezing café. U heeft hiervoor wel facebook nodig. U hoeft zich er niet voor aan te melden, zoek het café op facebook op en zing lekker mee. Meezingcafé: https://www.facebook.com/donna.bastiaans
-    Ook het Zevende huis organiseert online meezingsessies. Op donderdag 14 mei en donderdag 28 mei van 20.00 tot 21.00 kunt u lekker meezingen. Canons, wereldmuziek, inzingers, energizers in allerlei stijlen, op verschillend niveau. Als u mee wilt doen, dan moet u zich opgeven via info@hhmusica.nl Meer info kunt u vinden op facebook: https://www.facebook.com/hetzevendehuis/
 
Verveel-je-Niet tips:
-    Een kijkje in de natuur
In mei leggen alle vogels een ei. Het is leuk om in de nestkastjes van de verschillende vogelsoorten te kijken. De vogelbescherming biedt deze mogelijkheid. Op de site beleef de lente kijk je in de nesten van de ooievaar, koolmees, slechtvalk en nog veel meer. Klik hier
-    Verhalen en ervaringen van ouderen
Op de site wijencorona.nl vindt u mooie verhalen van ouderen over hun belevenissen in deze tijd.
-    Fietsfit blijven
Het is heerlijk om met dit mooie weer een stukje te fietsen. Dat is gelukkig ook toegestaan. Tips om dat veilig te kunnen blijven doen, ook met oefeningen voor thuis, vindt u op Doortrappen.nl.
 
 
Blijf gezond allemaal, blijf bewegen en geniet van de kleine dingen!
 
Sportieve groet,
Lotte Blok
Beweegcoach Senioren

 

18 februari

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren dansen


Beweeg-je-Fit lessen in de wijk

Er zijn verschillende Beweeg-je-Fit lessen te vinden in de Gildenwijk, Haarwijk en Stalkaarsen. Tijdens de lessen is er aandacht voor het bewegen. Het soepel houden/worden van de spieren, meer kracht ontwikkelen, conditie opbouwen, balansoefeningen en coördinatieoefeningen zijn een aantal aspecten die aanbod komen. Na de les is er ook tijd voor een kop koffie of thee.
Wilt u ook graag meedoen met een van de lessen? Kijk dan op de site; www.gorinchembeweegt.nl/seniorenfit of bel/mail mij even voor meer informatie! Er is altijd een groep die passend is voor uw niveau of agenda!

SeniorenFit feest
Heeft u het ook zo gezellig gehad op het feest? Via de site kunt u de foto’s bekijken!  www.gorinchembeweegt.nl/seniorenfit

Mochten er vragen zijn of wilt u zich aanmelden voor een activiteit, neem dan even contact op!

Lotte Blok
0183 659 438 I  06-50039748

28 januari

Belastingvrij schenken in 2020

Er zijn wat wijzigingen opgetreden bij het belastingvrij schenken in 2020.

Alles kunt u hier lezen. Deze site wordt regelmatig geactualiseerd

 20 november

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen warme lunch

Seniorenlunch in het Natuurcentum

De mensen van het Natuurcentrum organiseren iedere dinsdag een senioren lunch. Een warme maaltijd van 3 gangen voor 5 euro. Voor de bewoners van de wijken rondom het natuurcentrum is taxivervoer gratis beschikbaar.

Natuurcentrum Gorinchem
Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ GORINCHEM

0183 630 911

06 53 653 953

16 januari

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren


Seniorensoos bij Speeltuin- en Buurtvereniging West
Elke woensdagochtend wordt bij BSVW aan de Henri Knapstraat 44 van 9.30 tot 11.30 uur een seniorensoos gehouden waarbij iedereen van 55 jaar en ouder welkom is. De eerste woensdag van de maand is er een inloop met een kop koffie of thee. Tijdens de andere woensdagen van de maand worden er op de soos activiteiten georganiseerd. Men is niet verplicht om met de activiteit mee te doen alleen gezellig koffie drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken. Wanneer u het leuk vindt om lid te worden van de soos, dan betaald u 25 euro per jaar voor het lidmaatschap en 1 euro inleg per keer voor de onkosten. Een kopje koffie en/of thee kost 0.85 cent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Weterings 0183-625809. U bent van harte welkom.

Activiteiten voor de komende tijd zijn:

Alle activiteiten zijn tot nader order geschrapt

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail