Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Website navigatie

Nieuwtjes

18 maart

Evenement over slapen en slaapproblemen

Een op de drie Nederlanders kampt weleens met slaapproblemen. Een goede nachtrust is, net als gezond eten en voldoende bewegen, belangrijk want tijdens je slaap herstelt je lichaam zich mentaal en fysiek. Verhelpen van slaapproblemen is goed voor je gezondheid. Rivas Zorggroep organiseert daarom op dinsdag 16 april een evenement dat geheel in het teken staat van slapen en slaapproblemen. De bijeenkomst bestaat uit een plenaire lezing, een informatiemarkt en diverse workshops.

Lezing

De lezing wordt verzorgd door Annemiek Braam. Zij is longarts in het Beatrixziekenhuis en heeft zich gespecialiseerd tot somnoloog oftewel slaapgeneeskundige. Zij geeft een lezing over de processen in ons brein die zorgen voor slaap en de uiteenlopende oorzaken van slaapstoornissen.

Interactieve workshops

Na de plenaire lezing kunnen de bezoekers kiezen uit diverse interactieve workshops. Er worden workshop gegeven over buikademhaling voor een goede nachtrust, de invloed van je biologische klok en handmassage.

Informatiemarkt

Boekhandel Cursief is aanwezig met een groot assortiment boeken in relatie tot het thema slapen. Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen verkoopt diverse slaapbevorderende producten zoals speciale kussens en een daglichtlamp.

Aanmelden
Het evenement vindt plaats in verpleeghuis Het Gasthuis, Banneweg 57 in Gorinchem. De zaal is open vanaf 19.15 uur en het programma duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur. Deelname is exclusief en gratis voor houders van een Rivas Voordeelpas. Belangstellenden die nog geen Rivas Voordeelpas hebben, kunnen deze aanschaffen via www.rivas.nl/voordeelpas en gratis aan het evenement deelnemen. Het is ook mogelijk om op de avond zelf lid te worden. Aanmelden voor evenement kan via Rivas Zorglijn 0900-8440 of via

https://www.rivas.nl/rivas-voordeelpas/leefstijl-evenementen/leefstijl-evenementen/leefstijl-evenement-over-slapen/

 

1 maart

Nogmaals omdat het zo mooi is:

Dit is zo mooi

Het is om te janken zo mooi
Mooi, om te janken zo mooi

En nu de wingert zich wellustig
En het onkruid onbezonnen
En ik mezelf aftel
Van volwassen naar bejaard

Wordt het groener dan het
groen was
Nu ik grijzer dan ik grijs ben

Ach ik ben goddank
Dus nog een keer
Een jonge lente waard

Uit: Mooi
van Maarten van Roozendaal

1 maart

Vrijwilliger bij de bibliotheek

Bij de Bibliotheek AanZet wordt jong en oud geïnspireerd om nieuwe dingen te leren en kennis te delen.
Voor het optimaliseren en aanvullen van de dienstverlening kan de Bibliotheek AanZet niet zonder de ondersteuning vrijwilligers. Zo zijn we voor onze vestiging in Gorinchem op zoek naar een enthousiaste en digitaal vaardige:

MENTOR CODER DOJO

Eén zaterdagochtend in de maand  
CoderDojo is een bijeenkomst waarbij kinderen van 7-17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games.

Wat ga je bij ons doen?
Je wordt in eerste instantie begeleid door een bibliotheekmedewerker. Daarna pak je onderstaande taken zelfstandig op:
     Je bent aanwezig bij de bijeenkomsten en beantwoord ter plekke vragen van kinderen.
     Je zoekt naar oplossingen en maakt toffe dingen met de kinderen en jongeren.
     Je werkt met het lesmateriaal van de CoderDojo website.

Wat hebben wij jou te bieden?
     Een inspirerende en creatieve werkomgeving met hart voor de maatschappij.
     Werken met een inspirerende en creatieve doelgroep (de jeugd).
     Een vrijwilligerstaak die veel voldoening geeft.
     De leukste collega’s die je je kunt wensen.
     Een gratis bibliotheekabonnement AanZet Volwassen.
     Deelname aan diverse cursussen en (thema-) bijeenkomsten.

Wat vragen wij van jou?
     Je hebt verstand van programmeren.
     Je bent vertrouwd met programmeertalen.
     Je vindt het te gek om jouw kennis te delen met kinderen en jongeren.
     Je kunt goed zelfstandig werken binnen de gegeven richtlijnen.
     Je bent bereid scholing te volgen die leidt tot verbetering van de inhoud en kwaliteit van de dienstverlening.

Solliciteren
Wil jij je als vrijwilliger aansluiten bij een inspirerende en verbindende organisatie? Dan is de Bibliotheek AanZet de perfecte plek. Stuur je sollicitatie via het formulier op onze website.

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Joke Jordens, bibliotheekmedewerker in Gorinchem. Joke is te bereiken via jjordens@debibliotheekaanzet.nl of via telefoonnummer 078-620 55 00.

Over de Bibliotheek AanZet
AanZet is in ontwikkeling van een traditionele bibliotheek naar een eigentijdse variant. We bieden niet alleen boeken aan, maar hebben ook allerlei activiteiten, cursussen en bijeenkomsten voor jong en oud.
Als bibliotheek willen we de wereld van mensen groter maken én dichterbij brengen. Dat doen we in 15 gemeenten, samen met maatschappelijke partners, scholen en de lokale overheid. We inspireren mensen, ondersteunen hen bij het vergroten van basisvaardigheden en stimuleren ontmoeting en kennisdeling.
 

20 november

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen warme lunch

Seniorenlunch in het Natuurcentum

De mensen van het Natuurcentrum organiseren iedere dinsdag een senioren lunch. Een warme maaltijd van 3 gangen voor 5 euro. Voor de bewoners van de wijken rondom het natuurcentrum is taxivervoer gratis beschikbaar.

Natuurcentrum Gorinchem
Gijsbert van Andelpark 1
4204 HZ GORINCHEM

0183 630 911

06 53 653 953

1 december

Restaurant voor senioren

Vindt u het leuk om mensen te ontmoeten en gezellig samen te eten? Kom dan naar het Pop-up restaurant voor senioren. Het restaurant vindt plaats iedere laatste dinsdag van de maand. Tijdens de zomermaanden kunt u voor slechts 5 euro genieten van een hoofdmaaltijd, een toetje en 1 drankje. Dinsdag 26 maart gaan de deuren van het restaurant weer open van 12.00 tot 14.00 uur in het grandcafé van PoGo, Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. Aanmelden kan bij PoGo via telefoonnummer 0183-623 912

De volgende data zijn: 30 april, 28 mei en 25 juni

De werkgroep van het Pop-up restaurant heeft de ambitie om het bedrijfsleven en de horeca te koppelen aan dit mooie initiatief, zodat het op eigen kracht uit de stad nog jaren kan voortbestaan. Heeft u interesse, als organisatie of bedrijf om op een bepaalde manier een bijdrage te leveren aan het Pop-Up Restaurant? Neem dan contact op met Dirk den Hertog: dirk@skylite.nl / 06 53781381

Heeft u een idee om de stad nog aantrekkelijker te maken? Neem dan contact op met Gorinchem Beweegt om te kijken naar de mogelijkheden. Dit team biedt waar mogelijk ondersteuning om uw idee/burgerinitiatief tot uitvoering te brengen.                                     

1 december

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren


Seniorensoos bij Speeltuin- en Buurtvereniging West
Elke woensdagochtend wordt bij BSVW aan de Henri Knapstraat 44 van 9.30 tot 11.30 uur een seniorensoos gehouden waarbij iedereen van 55 jaar en ouder welkom is. De eerste woensdag van de maand is er een inloop met een kop koffie of thee. Tijdens de andere woensdagen van de maand worden er op de soos activiteiten georganiseerd. Men is niet verplicht om met de activiteit mee te doen alleen gezellig koffie drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken. Wanneer u het leuk vindt om lid te worden van de soos, dan betaald u 25 euro per jaar voor het lidmaatschap en 1 euro inleg per keer voor de onkosten. Een kopje koffie en/of thee kost 0.85 cent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Weterings 0183-625809. U bent van harte welkom.

Activiteiten voor de komende tijd zijn:

13 maart      koken zonder vuur

20 maart      GEEN SOOS IN VERBAND MET DE VERKIEZINGEN!! U GAAT TOCH OOK KIEZEN?

27 maart

03 april    vrije inloop

10 maart  paasstukjes maken

17 april   Paasbrunche

24 april