Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Website navigatie

Nieuwtjes

6 maart

Theater Peeriscoop

Voorstelling:      HUN Speelt – Alles is Wel
Datum         :      dinsdag 23 maart 2021
Aanvang     :      21:00 uur
Prijs            :      € 10,00 / € 15,00

Snakt u ook zo naar een avondje uit? Dat zit er op korte termijn helaas nog niet in, maar u kunt wel uw huiskamer ombouwen naar uw eigen theater-thuis.

Op dinsdagavond 23 maart om 21:00 uur, staat “HUN. Speelt” op het programma in Theater Peeriscoop. Deze dappere dames willen voor u, ook zonder publiek, hun nieuwe voorstelling "Alles is Wel" spelen via een livestream. Alles is natuurlijk helemaal niet wel, maar voor één avond kunt u alle ellende even vergeten. Deze voorstelling wordt alleen live gestreamd. U kunt dus met een biertje of wijntje vanaf uw eigen bank meegenieten van deze fenomenale en muzikale cabaretvoorstelling. Bovendien: heeft u lang stilgezeten? Een lachbui is een uitstekende work-out voor uw buikspieren!

Bent u wel eens verdomd ongelukkig? Of kent u iemand die zich wel eens van een gebouw heeft willen gooien? Sabine wel; Charlotte namelijk. Sabine is overigens best gelukkig, maar leidt een ongelooflijk saai leven (aldus Charlotte). Nou, depressief ben je nooit alleen hoor, daar zorgt Charlotte wel voor (aldus Sabine).

HUN hebben zich noodgedwongen gespecialiseerd in de krankzinnige wereld van depressies en pillen, omdat HUN wereldfaam nou eenmaal al jaren gesaboteerd wordt door psychotische somberheid. “Alles is wel” is overigens een hele vrolijke voorstelling met veel muziek.

Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn HUN, beiden afgestudeerd aan het Conservatorium. Een voorstelling vol van tekst, geen tekst, waargebeurde shit, Nederlandstalige liedjes, dikke dans moves en levensvragen, die niet beantwoord zullen worden.

Een solo livestreamticket kost € 10,00 en voor € 15,00 kan de hele huiskamer meegenieten. Livestreamtickets zijn te bestellen via www.peeriscoop.nl, tab “livestream tickets”.

Als de publieksbeperking mocht komen te vervallen, dan komen er wellicht ook nog zaalkaarten beschikbaar.

2 maart

Evenement over slapen en slaapproblemen

Rivas Zorggroep organiseert een online evenement over slapen en slaapproblemen. Deelnemers krijgen informatie over de processen in ons brein die zorgen voor slaap. Ook komen zij meer te weten over de verschillende oorzaken die een slaapstoornis tot gevolg hebben. Daarnaast ontvangen zij tips om hun slaapkwaliteit te verbeteren. Tijdens het evenement kunnen deelnemers vragen stellen via een chat. De presentatie wordt gegeven door Annemiek Braam. Zij is longarts en somnoloog in het Beatrixziekenhuis. Een somnoloog is een arts die zich heeft gespecialiseerd in de slaapgeneeskunde. Het evenement vindt plaats op dinsdag 23 maart.

Goede nachtrust is belangrijk
Een op de drie Nederlanders heeft wel eens last van slaapproblemen. Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen, want tijdens je slaap herstelt je lichaam zich, zowel mentaal als fysiek. Na een nacht goed slapen ben je veel beter bestand tegen stresssituaties, sta je positiever in het leven, ben je besluitvaardiger, productiever en creatiever. Voldoende slapen is ook goed voor je concentratie en reactiesnelheid. Ook draagt het bij aan een gezonde stofwisseling, waardoor het overgewicht tegen kan gaan. Slaapproblemen verhelpen is dan ook erg belangrijk voor je gezondheid.
Aanmelden voor het evenement
Het evenement vindt plaats op dinsdag 23 maart. De aanvang is om 19.30 uur. Deelname is gratis voor leden van Rivas. Niet-leden betalen € 5,00. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

9 februari

Vacature lid Cliëntenraad Beatrixziekenhuis

De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep, zoekt twee leden die willen bijdragen aan de kwaliteit van de ziekenhuiszorg in de regio Alblasserwaard, Gorinchem, Vijfheerenlanden, West Betuwe en Land van Altena. Er staat op dit moment één vacature open en per 1 juli 2021 ontstaat een tweede vacature.

De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis is een onafhankelijk adviesorgaan dat de gemeenschappelijke belangen behartigt van patiënten die zijn aangewezen op zorg van het Beatrixziekenhuis. De cliëntenraad bestaat uit negen personen.

In het Beatrixziekenhuis staat mensgerichte patiëntzorg op hoog niveau centraal. De Cliëntenraad draagt er mede aan bij dat de zorg wordt geleverd vanuit de behoeften en wensen van de patiënten. Onderzoek naar patiëntervaringen is voor de Cliëntenraad een belangrijk instrument om te weten wat er leeft. De Cliëntenraad wordt betrokken bij beleidsonderwerpen van het ziekenhuis om daarin het cliëntenperspectief te vertegenwoordigen en geeft instemming en gevraagd en ongevraagd advies aan de directie van het ziekenhuis.

Profiel
De Cliëntenraad zoekt een nieuw lid dat woont in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis. Enige ervaring en/of kennis van het zorglandschap strekt tot aanbeveling. Deelname vraagt om een tijdsinvestering van gemiddeld één à twee dagdelen per week plus het bijhouden van de actuele ontwikkelingen in de zorg. De Cliëntenraad zoekt, vanwege de man-vrouw verhoudingen in de raad, bij voorkeur dames die in de Cliëntenraad mee willen denken.

Wij bieden
Het lidmaatschap van de Cliëntenraad is een onbezoldigde functie met een regeling voor onkostenvergoeding. Wij bieden u de mogelijkheid bij te dragen aan cliëntgericht werken in de regio in een boeiende (vrijwilligers)functie die u in aanraking brengt met actuele onderwerpen in de zorg een prettige samenwerking met enthousiaste en gedreven andere leden.

Interesse?
Heeft u belangstelling, dan kunt u uw sollicitatie uiterlijk 15 maart 2021, vergezeld van uw curriculum vitae richten aan Cliëntenraad Beatrixziekenhuis (ClientenraadBZ@rivas.nl) t.a.v. mevrouw N. Saarloos, ambtelijk secretaris, Postbus 90, 4200 AB Gorinchem.
Wilt u meer informatie, dan kunt u bellen met mevrouw N. Saarloos: 0183 645116

 


TE KOOP: Mussenvilla

Wordt iemand nu lid van Groei & Bloei dan ontvangt hij of zij als welkomst geschenk een mussenvilla.
Omdat we ook veel waarde hechten aan onze bestaande leden wil de afdeling de bestaande leden laten profiteren!

In plaats van voor de normale verkoopprijs van € 32,50 kunt u de leuke mussenvilla's kopen voor €17 per stuk. Voorwaarde is dat de bestelling in één keer gedaan wordt door de afdeling en naar een centraal adres wordt gestuurd.

De mussenvilla is te bestellen tot uiterlijk 20-12-2020 door een mailtje te sturen aan onze penningmeester Dirk Naber. Schrijf in de mail hoeveel mussenflats u wilt bestellen en uw naam.

Wij regelen dan de bestelling en zullen u t.z.t. verder informeren over betaling en aflevering.

Bezoek ook onze website en facebook pagina
Blijf op de hoogte, check regelmatig de agenda op onze website www.gorinchem.groei.nl en lees de andere interessante mededelingen.

Kijk eens op onze facebookpagina Groei & Bloei. Regio Gorinchem en deel daar jouw tuinervaringen.

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)
U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Klik dan onderaan deze Nieuwflits naast het logo op de link ‘meld je af voor de nieuwsbrief’.
Groei & Bloei heeft een privacyverklaring die op de website van Groei & Bloei afd. Gorinchem is te vinden.

03 september

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren


Seniorensoos bij Speeltuin- en Buurtvereniging West
Elke woensdagochtend wordt bij BSVW aan de Henri Knapstraat 44 van 9.30 tot 11.30 uur een seniorensoos gehouden waarbij iedereen van 55 jaar en ouder welkom is. De eerste woensdag van de maand is er een inloop met een kop koffie of thee. Tijdens de andere woensdagen van de maand worden er op de soos activiteiten georganiseerd. Men is niet verplicht om met de activiteit mee te doen alleen gezellig koffie drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken. Wanneer u het leuk vindt om lid te worden van de soos, dan betaald u 25 euro per jaar voor het lidmaatschap en 1 euro inleg per keer voor de onkosten. Een kopje koffie en/of thee kost 0.85 cent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Weterings 0183-625809. U bent van harte welkom.

Activiteiten voor de komende tijd zijn:

Voorlopig is de seniorensoos gesloten i.v.m de coronacrisis

 

 

 
What do you want to do ?
New mail