Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Nieuwtjes

18 juli

Restaurant voor senioren

Vindt u het leuk om mensen te ontmoeten en gezellig samen te eten? Kom dan naar het Pop-up restaurant voor senioren. Het restaurant vindt plaats iedere laatste dinsdag van de maand. Tijdens de zomermaanden kunt u voor slechts vijf euro genieten van een hoofdmaaltijd, een toetje en twee drankjes. Dinsdag 31 juli gaan de deuren van het restaurant weer open van 12.00 tot 14.00 uur in het grandcafé van PoGo, Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. Aanmelden kan bij PoGo via telefoonnummer 0183-623 912

De werkgroep van het Pop-up restaurant heeft de ambitie om het bedrijfsleven en de horeca te koppelen aan dit mooie initiatief, zodat het op eigen kracht uit de stad nog jaren kan voortbestaan. Heeft u interesse, als organisatie of bedrijf om op een bepaalde manier een bijdrage te leveren aan het Pop-Up Restaurant? Neem dan contact op met Dirk den Hertog: dirk@skylite.nl / 06 53781381

Heeft u een idee om de stad nog aantrekkelijker te maken? Neem dan contact op met Gorinchem Beweegt om te kijken naar de mogelijkheden. Dit team biedt waar mogelijk ondersteuning om uw idee/burgerinitiatief tot uitvoering te brengen.                                     

12 juli

Wol Groene Breien Kat Van Cradle Patroon W

Praten en breien (houd u daar ook zo van?).

In de week van 27 september t/m 6 oktober wordt in Nederland de week tegen eenzaamheid gehouden. Ook in Gorinchem worden diverse activiteiten georganiseerd om daar aandacht aan te geven. Zo zal op 27 september op de grote markt plekken worden ingericht waar mensen in groepjes van 2 personen met elkaar kunnen praten en meteen breien. Er zullen z.g. sosjaals worden gebreid. Daarmee kan je met 2 personen, verbonden aan elkaar bijvoorbeeld een stukje gaan wandelen. Je kunt hiervoor een tasje met benodigdheden aanvragen, dus met breinaalden en wol. In elk geval zal ook op zaterdag 29 september van 11.00 tot 16.00 kunnen worden gebreid. Zo mogelijk kan dan ook les worden gegeven om te leren breien.

Mocht u kunnen breien en het een leuk idee vindt dan kunt u zich aanmelden bij Jack van Mildert telefoon 565024 of e-mail jack@jackvanmildert.nl  

29 juni

Expositie van fijnschilder Lianne Sterk in het Beatrixziekenhuis

Realistisch fijnschilder Lianne Sterk exposeert momenteel in de centrale hal van het Beatrixziekenhuis. De expositie van is tot en met eind september te bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Banneweg 57 in Gorinchem.

Nieuwsgierig naar de technieken van de oude meesters, volgde Lianne Sterk uit Hoogblokland een opleiding tot fijnschilder. Lianne: ‘In mijn werk wil ik het ambacht van schilderen terug laten zien. Ik schilder krachtige stillevens, maar ook portretten en dieren. Ik werk graag met een grisaille opzet. Dat betekent dat ik een schilderij eerst in twee kleuren opzet; vaak gebrande omber en titaanwit. Daarna breng ik de kleuren in lagen aan. Dat geeft een intens effect.’

Prettige sfeer
In het Beatrixziekenhuis en in andere Rivas-locaties zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor patiënten en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas Zorggroep mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.

Meer informatie
Voor meer informatie over het Beatrixziekenhuis of andere diensten van Rivas, kijk op www.rivas.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.  

7 mei

Seniormiddagen bij theater Peeriscooop

In het najaar zullen weer enkele seniormiddagen worden gehouden in Theater Peeriscoop. De eerste is op donderdag 25 oktober, dan treed Fred Delfgaauw hier op met zijn nieuwste programma 'Paradijsvogels'. Vervolgens komt op 20 november Eva van den Bosch met haar voorstelling 'Op het leven geschreven'.

Voor elke voorstelling geldt:
Zaal open 13.45 uur
Aanvang 14.30 uur
Na de voorstelling krijgen de senioren een advocaatje met slagroom en is er nog 1 uur gelegenheid voor een hapje en een drankje.
Prijs ia € 25,00 p.p.

Over de Paradijsvogels:
U kent ze wel. Ze zijn bijzonder. Volgens velen vreemd, lachwekkend. Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door de mensen die worden gezien als vreemde eend in de bijt, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. De manier waarop ze naar de wereld kijke, gaat vaak gepaard met humor. Misschien hebben ze wel gelijk? Wie is heir nu gek?
Fred Delfgaauw neemt u mee in zijn nieuwe solovoorstelling naar de straat in Den Haag waar hij geboren is. Daar woonden zij paradijsvogels. Zijn motto: er is niets tegen geloof, zolang je het maar niet zeker weet.
Na het grote succes van 'In de wachtkamer van de liefde' kunnen we ook nu weer rekenen op humor en ontroering, die zo dicht bij elkaar liggen dat het schuurt. De meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek opnieuw te boeien.

Over 'Op het leven geschreven':
Op het leven geschreven is een voorstelling boordevol eigen liedjes en ontroerende en humoristische anekdotes. Het gaat voornamelijk over de eigen familiegeschiedenis van Eva: Het waargebeurde verhaal van 2 mensen die terugkijken op een gezamenlijk levenspad van 65 jaar. Een verhaal over liefde die begon toen de oorlog eindigde. 

4 april

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren


Seniorensoos bij Speeltuin- en Buurtvereniging West
Elke woensdagochtend wordt bij BSVW aan de Henri Knapstraat 44 van 9.30 tot 11.30 uur een seniorensoos gehouden waarbij iedereen van 55 jaar en ouder welkom is. De eerste woensdag van de maand is er een inloop met een kop koffie of thee. Tijdens de andere woensdagen van de maand worden er op de soos activiteiten georganiseerd. Men is niet verplicht om met de activiteit mee te doen alleen gezellig koffie drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken. Wanneer u het leuk vindt om lid te worden van de soos, dan betaald u 25 euro per jaar voor het lidmaatschap en 1 euro inleg per keer voor de onkosten. Een kopje koffie en/of thee kost 0.85 cent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Weterings 0183-625809. U bent van harte welkom.

Activiteiten voor de komende tijd zijn:

Vakantie

05 september   gym