Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Website navigatie

Nieuwtjes

21 februari

 

Alzheimer Café Gorinchem vanaf 14 april weer maandelijks open.

Ook het Alzheimer Café Gorinchem gaat weer open!

Iedere tweede donderdag van de maand houdt het Alzheimer Café Gorinchem, als vanouds, een thema avond. Een avond ziet er als volgt uit: Inloop met koffie en thee vanaf 19:00 uur. Inleiding op het thema vanaf 19:30 uur. Er is een boekentafel, een pauze en ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen. Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom.
De thema’s die in april, mei en juni  aan bod zullen komen, zijn respectievelijk: “Juridische zaken bij dementie”, “Behandelwensen bij dementie” en “Praktische zaken bij dementie”. Voor ieder thema zal er een spreker zijn. Er zijn altijd casemanagers dementie aanwezig om op vragen in te gaan.
Per avond zult u een aparte uitnodiging ontvangen met korte toelichting op het thema en naam van de spreker.


Het Alzheimer Café Gorinchem vindt plaats in gemeenschapshuis De Bogerd, De Vries Robbéweg 100. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. De medewerkers zijn blij u weer te kunnen ontvangen!

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren bellen met ouderenadviseur Suzanne Visser van het Sociaal Team via 06 50747205 of mailen naar suzanne.visser@meevivenz.nl. Of kijk op Alzheimer Café Gorinchem Drechtsteden en Alblasserwaard | Alzheimer Nederland (alzheimer-nederland.nl). of  Samengorinchem.nl

Namens de werkgroep Alzheimer Café,

23 maart

Project Netwerkversterking 65+

Ben jij 65 jaar en ouder en voel jij je wel eens eenzaam of zou je iets willen betekenen voor een ouderen die zich eenzaam voelt? Dit is je kans!   

Het belang van sociale contacten is in deze tijd van Corona nog duidelijker geworden. Onder de Gorcumse ouderen voelt meer dan de helft zich eenzaam. Dit is meer dan het gemiddelde in Nederland. Voor aanspraak, gezelligheid of hulp zijn we aangewezen op de mensen om ons heen. Wie een klein of geen netwerk heeft, kan zich sneller eenzaam of buitengesloten voelen. Er kunnen meerdere factoren spelen waardoor het u niet meer lukt om uw sociale kring uit te breiden. In het project Netwerkversterking senioren 65+ bieden opgeleide netwerkcoaches op vrijwillige basis ondersteuning aan thuiswonende ouderen, die hun netwerk willen versterken.

Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Dan kan dat via seniorennetwerk@stgorinchem.nl of u belt met het sociaal team 088-8928961, contactpersoon Süreyya Çardak.

 
Wandelgroep SeniorenFit is weer van start!

De wandelgroep is weer van start gegaan. We wandelen in groepjes van maximaal 4 personen.

Wanneer: Elke donderdagochtend om 10.00 uur  

Afstand: Ongeveer 5 km

Locatie: Wisselend

Aanmelden kan door contact op te nemen met Sanne van Driel van Gorinchem Beweegt. Haar emailadres is:  s.v.driel@gorinchem.nl of bel naar 06-51 02 80 19.


Alles is beweegwinst!

Yes, vandaag neem ik de trap! Wist je dat je met dagelijkse activiteiten ook veel calorieën kunt verbranden? Je hoeft dus niet meteen naar de sportschool om voldoende te bewegen. Je kunt ook tijdens het dagelijks leven zorgen voor extra beweging

Activiteit                                            Aantal calorieën per uur

Traplopen                                           420 kcal

Actief spelen met (klein)kinderen         300 kcal

Tuinieren                                            280 kcal

Boodschappen doen                            260 kcal
 
Staand werk                                       220 kcal

Kinderen verzorgen                             180 kcal

Licht huishoudelijk werk                       180 kcal

Koken                                                 135 kcal


Uitdaging: plan in je dag een van bovenstaande activiteiten in. Kijk wat er bij je past en voer het in je dagritme in.

Wil je beter worden in Nederlands?

Wil je beter worden in Nederlands? Dan is het Taalpunt jouw ideale startpunt. Je krijgt uitleg over het aanbod. We geven advies welke cursus het beste bij je past. Samen kijken we waar je verder kan leren. Zo kun je oefenen in een groep, op school, of met een vrijwilliger. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn. Aanmelden niet nodig.

Wanneer: Elke woensdag tussen 10:00 en 12:00

Wie: de Bibliotheek AanZet Gorinchem, Groenmarkt 1, Gorinchem

Meer info: gorinchem@debibliotheekaanzet.nl en vraag naar het (online) aanbod

22 oktober

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen senioren


Seniorensoos bij Speeltuin- en Buurtvereniging West
Elke woensdagochtend wordt bij BSVW aan de Henri Knapstraat 44 van 9.30 tot 11.30 uur een seniorensoos gehouden waarbij iedereen van 55 jaar en ouder welkom is. De eerste woensdag van de maand is er een inloop met een kop koffie of thee. Tijdens de andere woensdagen van de maand worden er op de soos activiteiten georganiseerd.  Deze zijn in overleg met de bezoekers bedacht. Men is niet verplicht om met de activiteit mee te doen alleen gezellig koffie drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken. Wanneer u het leuk vindt om lid te worden van de soos, dan betaald u 25 euro per jaar voor het lidmaatschap en 1 euro inleg per keer voor de onkosten. Een kopje koffie en/of thee kost 0.85 cent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Weterings 0183-625809. U bent van harte welkom.

Activiteiten voor de komende tijd zijn:

16 maart     koffie drinken en lunchen in winkelcentrum Hoogdalem

23 maart     bingo

30 maart     keuze uit diverse dingen.

06 april       voetmassage door Jolanda

13 april       Paasbrunche

20 april       Loterij

27 april