Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Dienstverlening

Rivas Zorghulpmiddelen     

In de Rivas Leef&-gezondheidswinkel in Gorinchem heeft gevestigd, kunt u zorghulpmiddelen en gezondheidsartikelen lenen, huren of kopen. U kunt ook winkelen via internet: www.rivasgezondheidswinkel.nl. De zorghulpmiddelen kunt u maximaal 26 weken lenen. Wanneer u daarna nog gebruik wilt maken van deze middelen moet u contact opnemen met de WMO of uw zorgverzekeraar. Als u Rivas-pashouder bent kunt u verschillende loophulpmiddelen gratis lenen voor een periode van 13 weken.

Het volgende adres is bereikbaar:
Rivas Leef&-gezondheidswinkel Gorinchem
Banneweg 57 (hal Beatrixziekenhuis) 4204 AA Gorinchem.
Telefoon: 0900 - 8440
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur, zaterdag van 10.00 – 13.00 uur.

Thuisbezorgen
Zorghulpmiddelen die geïnstalleerd moeten worden en uitleenartikelen bezorgt Rivas in het werkgebied gratis thuis. Het thuis laten bezorgen van andere artikelen kost € 15,00 per rit. U betaalt deze kosten aan de bezorger.

Rivas-pas
Voor € 18,50 per kalenderjaar bent u Rivas-pashouder.
Met de Rivas-pas kunt u genieten van allerlei aanbiedingen en kortingen. U kunt zich als pashouder aanmelden bij Rivas Zorglijn, 0900-8440.

Maaltijden van Rivas Zorggroep nu ook online te bestellen

De maaltijden van de maaltijdservice aan huis van Rivas Zorggroep zijn nu ook online te bestellen. In de webwinkel www.rivasmaaltijdservice.nl bestellen mensen snel en gemakkelijk hun maaltijden. Rivas bezorgt de maaltijden vervolgens thuis. Zo kan iedereen, voor korte of lange tijd, gezond en lekker eten zonder te koken.

In lijn met het seizoen
Bij de maaltijdservice hebben mensen een ruime keuze uit soepen, salades, hoofd- en nagerechten. De maaltijden wisselen regelmatig en zijn daardoor altijd in lijn met het seizoen. Voor de feestdagen zoals Pasen en Pinksteren zijn er zelfs speciale feestmenu’s te bestellen. Daarnaast zijn er ook maaltijden beschikbaar voor mensen die een speciaal dieet volgen en bijvoorbeeld een beperkte hoeveelheid natrium mogen eten.

Voordelig kennismaken
Mensen die kennis willen maken met de maaltijdservice van Rivas kunnen een voordelig introductiepakket bestellen. Dit pakket bestaat uit vijf topmaaltijden voor de prijs van drie. Als u Rivas-pashouder bent of wordt krijgt u gratis een porseleinen schaal voor het opdienen van de maaltijd en een thermometer voor in de koelkast bij uw eerste bestelling. (niet in combinatie met andere acties)

Bestellen en meer informatie
De maaltijden dienen minimaal tien dagen van tevoren besteld te worden via
www.rivasmaaltijdservice.nl. Het blijft ook mogelijk via de reguliere bestelformulieren te bestellen. De speciale catalogus met een overzicht van alle maaltijden en bestelformulieren zijn aan te vragen via Rivas Zorglijn 0900-8440. Na bezorging zijn de maaltijden gewoon in de koelkast te bewaren. De kosten voor de gerechten variëren van
€ 0,95 voor een nagerecht tot € 6,38 voor een hoofdgerecht. Rivas pashouders krijgen € 0,39 korting op alle gerechten.

Services aan huis
Zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis wonen, dat kan met de producten en diensten aan huis van Rivas. U kunt bijvoorbeeld een pedicure, kapper, opticien of fietsenmaker aan huis laten komen, de klussendienst of verhuisservice inschakelen en met personenalarmering bent u 24 uur per dag verzekerd van hulp. Rivas-pashouders krijgen korting op alle producten en diensten aan huis. Ga voor meer informatie naar: https://www.rivas.nl/voordeelpas-rivasleef/rivas-voordeelpas/kortingen/diensten-aan-huis/

 

Andere aanbieders van Zorghulpmiddelen

Hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden

Naast de zorghulpmiddelen die Rivas aanbiedt, zijn er ook firma's die specifieke hulpmiddelen aanbieden. Firma Saarberg levert hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden.

Saarberg
Voordijk 1
4209 SB Schelluinen
Tel.:      0183-619625
Email:   info@saarberg.info
Internet: www.saarberg.info