Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Publiekslezing bij Rivas over prostaatkanker

November 16, 2017, 6:55 pm aan 9:45 pm

 

Rivas Zorggroep houdt donderdag 16 november een publiekslezing over prostaatkanker. De lezing vindt plaats in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Het thema prostaatkanker wordt deze avond vanuit verschillende invalshoeken belicht. Uroloog dr. Ingrid Koeter en Annika Adriaanse, diëtiste namens Wereld Kanker Onderzoek Fonds, geven antwoord op vele vragen die rond deze aandoening leven. Theatermaakster Nicolien van der Beek geeft een voorstelling over leven met prostaatkanker. De bijeenkomst begint om 18.55 uur en duurt tot 21.45 uur (zaal open vanaf 18.30 uur). De entree is gratis.

Laagdrempelig
Tijdens de publiekslezing informeren verschillende zorgprofessionals de bezoekers op een laagdrempelige manier over prostaatkanker. Zij vertellen ieder vanuit hun expertise over dit thema. Deze publiekslezing is interessant voor iedereen die meer wil weten over prostaatkanker, dus niet alleen voor patiënten, familie en hun mantelzorgers.

Sprekers
Dr. Ingrid Koeter, uroloog in het Beatrixziekenhuis, bespreekt deze avond prostaatkanker in al haar facetten. Van wat prostaatkanker eigenlijk is, wat de symptomen zijn, de diverse behandelmogelijkheden tot de nieuwe ontwikkelingen. Vervolgens zal Annika Adriaanse, diëtiste namens Wereld Kanker Onderzoek Fonds, ingaan op de  invloed van voeding en bewegen bij prostaatkanker. Theatermaakster Nicolien van der Beek geeft tenslotte een voorstelling over leven met prostaatkanker. Met humor, mededogen en inlevingsvermogen schetst zij de moeizame weg die mensen na het krijgen van de diagnose prostaatkanker moeten afleggen. Een ontroerende en bij tijd en wijle hilarische monoloog.

In gesprek met de zorgprofessionals
Naast de lezingen is er een informatiemarkt waar bezoekers meer informatie kunnen krijgen. Zo zijn bijvoorbeeld verpleegkundig specialist urologie Anneke Meerkerk en oncologie verpleegkundige Jeannine van Zante te ontmoeten. Ook de continentieverpleegkundigen, de oncologische revalidatie, het informatiecentrum en de prostaatkankerstichting staan op de informatiemarkt. Aan de ‘vraagtafels’ kunnen bezoekers tijdens de pauzes en na afloop in gesprek gaan met de sprekers.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 14 november aanmelden via het aanmeldformulier op www.rivas.nl/publiekslezingen of via (0183) 64 48 82. Het is ook mogelijk om via het aanmeldformulier vragen in te dienen. Deze worden vooraf aan de sprekers voorgelegd, zodat zij ze mogelijk kunnen meenemen in hun lezingen.

Publiekslezing
Enkele keren per jaar houdt Rivas een publiekslezing. Deze avond komen bezoekers op een laagdrempelige manier meer te weten over een aandoening/thema. Niet zozeer omdat ze er al mee te maken hebben, maar met name omdat ze er meer over willen weten; voor nu of in de toekomst. Daarbij belichten medewerkers van Rivas en specialisten uit het Beatrixziekenhuis het thema vanuit verschillende invalshoeken. Waar mogelijk vanuit diverse disciplines binnen de keten.