Seniorengids Gorinchem

Wegwijzer voor senioren in Gorinchem

Onvergetelijk ontmoeten

February 15, 2019, 10:00 am aan 1:15 pm

 

Mensen met dementie en hun dierbaren ontvangen wij graag op vrijdag 15 februari. We bekijken dan een klein aantal kunstwerken op de tentoonstelling De Smaak te Pakken in het Gorcums Museum. En als we dan de smaak te pakken hebben, eten we ook iets met elkaar - dat doen we in alle rust in de regentenkamer bij de VVV op de Groenmarkt, op ca. honderd meter afstand van het museum.

Onvergetelijk Ontmoeten van het Huis van Inspiratie is geïnspireerd op het landelijke programma Onvergetelijk Museum.

Kunst en cultuur verrassen, verrijken en verbinden. Vanuit de overtuiging dat musea voor iedereen toegankelijk moeten zijn – ongeacht leeftijd, achtergrond, overtuiging en/of beperking, in welke vorm dan ook – ontwikkelden het Stedelijk Museum Amsterdam en het in Eindhoven gevestigde Van Abbemuseum in 2013 Onvergetelijk: een programma voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Tijdens Onvergetelijk-rondleidingen en -workshops bekijken deelnemers een klein aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan. Kennis over de getoonde objecten is geen vereiste: tijdens Onvergetelijk staan het genieten van kunst en de persoonlijke beleving centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. Een speciaal hiertoe opgeleide rondleider helpt hen daarbij op weg met prikkelende vragen en creatieve opdrachten.